Насті Овчар в Києві зроблять першу пластичну операцію

— 26 березня 2009, 16:15

Найближчим часом на українську маленьку героїню Настю Овчар чекає перша пластична операція на руках і тілі. Для Насті вони будуть абсолютно безкоштовними (зазвичай такі операції коштують близько $10 тисяч), пише "Сегодня".

Щоправда, аби дев'ятирічна дівчинка не відрізнялася від своїх одноліток, однієї операції замало: лікарі кажуть, що знадобиться ще 2 -3.

"Я не боюсь йти на операцію", - зітхає маленька героїня, яка зараз перебуває у лікарні з мамою.

Омбудсмен Ніна Карпачова повідомила, що у Насті виникли проблеми з ніжкою, куди була пересаджена чужа тканина, тому потрібна хірургія.

За словами хірургів, раніше йшлося про боротьбу за життя, а тепер виникла проблема боротьби за естетику на тілі дівчинки - аби ніжки були однаковими. (Опіки, які вона отримала чотири роки тому, вельми помітні).

Настя в столичній палаті. Фото Юрія Кузнєцова, газета "Сегодня"

Нагадаємо, що у 2005 році п'ятирічна Настя Овчар винесла з палаючого будинку свою маленьку сестричку Людочку. Настя отримала 80% опіків третього ступеню. Та про неї дізналася вся країна і навіть за кордоном.

З такими травмами в Україні важко залишитися живим, адже тут немає медичних центрів з вирощування шкіри. Дівчинці зробили декілька операцій в США у Бостоні та нагородили медаллю, а її батькам дали ключі від квартири в Києві.

Через три роки, в 2008-м, в Кривому Розі її подвиг повторив 4-річний Денис Гупалов, який виніс з пожежі в квартирі свою молодшу сестричку. Хлопчик не постраждав в результаті пожежі і сьогодні в медичних послугах, на щастя, не має потреби.
Реклама:

Головне сьогодні