ГМО-кукурудза може засвоюватися не гірше, ніж звичайна

— 27 березня 2009, 16:28

Про це свідчать результати експерименту, проведеного Технічним університетом у Мюнхені, повідомляє Biz.liga.net.

При цьому не було виявлено ніяких ознак переносу трансгенних компонентів у молоко.

Так, в експерименті, що тривав два роки, брало участь 18 молочних корів, яких відповідно до встановленого плану годували великою кількістю ГМ-кукурудзи.

Паралельно з цим, контрольна група з інших 18 корів одержувала звичайну кукурудзу в тій самій кількості. Протягом періоду відгодівлі дослідники щомісяця брали зразки крові, молока, екскрементів, а також щотижня - відповідного корму.

Було встановлено, що сорт кукурудзи не вплинув на фізичний розвиток тварин.

[L]Тобто, не важливо, що їли тварини під час експерименту: виробництво молока, кондиція і вага у всіх 36 тварин залишилися на однаковому рівні.

Крім того, стверджують учені, не було виявлено відмінностей у функціонуванні органів, а також при здатності відтворювати потомство.

Експеримент також показав, що змінений протеїн не зміг перейти в організм корови, при цьому він навіть легше засвоювався. Водночас молоко корови не показало ніяких відмінностей у різні проміжки часу.

Тим часом, незважаючи на результати дослідження, уряд землі Баварія в Німеччині наполягає на подальшій забороні вирощування ГМО-кукурудзи.

"Баварські фермери і споживачі не хочуть займатися комерційним обробленням трансгенних культур. Цього також не хоче баварський уряд", - заявив виданню "Die Welt" голова Державної канцелярії в Мюнхені Зиґфрід Шнайдер.

Реклама:

Головне сьогодні