Шкільний вчитель "оголив" прем'єра Ірландії. Фото

— 27 березня 2009, 16:48

Нещодавно в залах Королівської академії та Національної галереї продемонстрували портрети голого прем'єр-міністра Ірландії, самовільно повішені невідомим, повідомляє ТСН.

На портреті зображений прем'єр-міністр Ірландії Брайана Коуена в туалеті з рулоном паперу в руках, на картині, розміщеній в Королівській академії, урядовець тримав в руках спідню білизну блакитного кольору.

Художником виявився шкільний вчитель Конор Кесбі з Дубліна. Поліція знайшла кривдника завдяки електронному листу, який той відправив власникові радіостанції Today FM Уїллу Ханафіну.

У листі вчитель зізнався, що є автором портретів, проте заперечував свою участь в їх розміщенні в галереях.

Після того, як Ханафін назвав ім'я автора портретів в радіоефірі, поліція попросила передати їй лист Кесбі. Коли ж Ханафін відмовився це зробити, поліцейські погрозили обшуком радіостанції.

Представник опозиційної партії Fine Gael сказав, що цей випадок швидше характерний для Росії 1930-х років, ніж для Ірландії 2009 року, оскільки для розшуку автора "невеликого жарту" над політиком було докладено стільки зусиль.

За матеріали справи Кесбі поліція передасть в прокуратуру. Йому загрожує великий штраф та ув'язнення за звинуваченням в непристойності, розпалюванні ненависті та псуванню суспільного майна.

Під останнім розуміється вбитий в стіну Національної галереї цвях, на який вчитель повісив своє творіння.

Фото ВВС

Реклама:

Головне сьогодні