Патріарх РПЦ: через свободу мільйони людей біснуваті

— 30 березня 2009, 13:16

Про це під час недільної проповіді в храмі Христа Спасителя заявив патріарх Московський і всієї Русі Кирило, повідомляє "Інтерфакс".

"Сьогодні багато ідеологій використовують богодаровану свободу людини для того, щоб перетворити її у звіра, щоб, посилаючись на свободу, розкріпачити гріховне, інстинктивне людське начало", - заявив патріарх.

Він зазначив, що носії цієї ідеології виступають під гаслами: "Живи як хочеш! Ти вільний! Прагнеш жити за законами інстинкту - живи!"

Також патріарх додав, що ідею життя на основі інстинкту підхоплюють література, масова інформація.

"Стереотипи вкладаються у свідомість людей за допомогою ЗМІ, і мільйони людей поневолюють свій розум диявольськими думками, стаючи біснуватими", - вважає предстоятель РПЦ.

"Завдання диявола полягає в тому, щоб весь світ став біснуватим, щоб кожна людина була у його владі. І ці дії він чинить по-диявольськи тонко і розумно. Ми не побачимо зараз, за рідкісним винятком, тих біснуватих, які кричать і падають на підлогу. Тому що таких людей у нинішніх умовах зразу ж заберуть в психіатричну клініку й ізолюють. А для того, щоб диявольські дії існували у світі, люди, які підкоряються злій волі, не повинні бути ізольованими. Вони навпаки, мають впливати на інших", - роз'яснив патріарх.

На думку патріарха Кирила, "завдання Церкви полягає в тому, щоб говорити людям про небезпеку біснування, про нежиттєздатність людського суспільства, підлеглого диявольській силі".

Реклама:

Головне сьогодні