Обама подарував донькам обіцяне цуценя. Фото

— 13 квітня 2009, 15:38

"Якщо когось цікавить, то Бо - хлопчик" - так коротко представлене нове щеня десятилітньої Малії та семирічної Саші на сайті Білого Дому.

Чорно-білий португальський водний собака. Дочки Обами назвали Бо. За інформацією The Washington Post, вибір породи був почасти продиктований тим, що португальський водний собака майже не линяє: у Малії алергія на собачу шерсть.

Бо - подарунок сенатора-демократа Едварда Кеннеді, близького друга родини Обами.

Кеннеді - хазяїн трьох водних собак - уже заявив, що гордиться тим, що зробив щеня цієї породи "новим собакою номер один у США", пише ВВС.

Повідомляється, що вперше члени родини президента побачили Бо кілька тижнів назад і були зачаровані щеням з білою грудкою і білими "носочками" на лапах. Новий мешканець Білого дому вже одержав уроки зразкового поводження в тренера собак Кеннеді.

Джерело в Білому домі повідомив The Washington Post, що Бо "дуже милий" і відразу знайшов спільну мову з новими хазяїнами. Хоча попередні хазяї песика попередили Мішель Обаму, яка нещодавно зробила грядки перед Білим Домом, що Бо обожнює помідори.

Тож з цуценям треба пильно стежити: якщо він матиме доступ до посадки з помідорами, то Бо "може красти їх прямо з грядки".

Португальський водний собака (інша назва као д'агуа, кан ді агуа) виростає до 57 сантиметрів у холці, повідомляється на сайті Конура.info.

Тварини цієї породи енергійні, мають велику витривалість і гарне чуття. Португальські водні собаки мають потребу в послідовному дресируванні і вимагають великого простору.

[L]Нагадаємо, Обама пообіцяв дітям цуценя в подарунок за зразкову поведінку під час президентської кампанії.

Питання про те, собаку якої породи вибере президент США для своїх дочок, обговорювалося американською пресою з листопада.

Фото з сайту Білого Дому

Реклама:

Головне сьогодні