У ялтинському зоопарку отруїли звірів

— 14 квітня 2009, 11:33

Першим через сильнодіючу отруту загинув 17-річний шимпанзе Чарлік, за ним - пекінес Кузя. Наступного дня - дві рисі й самець пуми. Нині ветеринари борються за життя шестирічої вагітної самки пуми й лева.

За висновком експертизи й консиліуму лікарів, померли тварини від щурячої отрути, пише "Голос України".

Підкинути її могли тільки відвідувачі, бо на території зоопарку щурів не травлять вже давно. Директор "Казки" Олег Зубков зауважив також, що останні погрози отруїти тварин і спалити зоопарк він отримав ще восени два роки тому, у розпал боротьби з незаконним паркуванням перед зоопарком.

Наразі, хто був зацікавлений у смерті тварин, Зубкову сказати складно.

"Таке відбувається вперше за 13 років", - наголосив директор зоопарку.

ВІДЕО ДНЯ

Власник зоопарку пообіцяв 100 тисяч гривень (близько 12,5 тисяч доларів) у нагороду будь-кому, хто допоможе знайти людей, причетних до отруєнь тварин. За його словами, незважаючи на загибель звірів, "Казка" продовжить працювати.

"Зоопарк існує тільки за рахунок надходжень від плати за вхід, і зараз, перед весняними святами, закрити його я не можу. Перебудовувати концепцію зоопарку і забороняти відвідувачам годувати тварин я теж не буду", - заявив Зубков.

"Будуть вживатися заходи безпеки: відеоспостереження, приховане спостереження за відвідувачами, співробітники уважно дивитимуться, що лежить у вольєрах. Очевидно, доведеться звернутися у Службу безпеки України", - сказав власник "Казки", відповідаючи на запитання про подальші дії керівництва зоопарку, додає УНІАН.

Реклама:

Головне сьогодні