У легені росіянина проросло смерекове деревце. Фото

Артему Сидоркіну поставили страшний діагноз - "рак". Хлопця було вирішено прооперувати, пише "Комсомольская правда".

"Так, ми були впевнені на сто відсотків. У 28-річного хлопця були сильні напади, він часто кашляв кров'ю", - згадує заступник головного лікаря Удмуртського онкодиспансеру Володимир Камашев.

Артем Сидоркін
"Подивилися знімки рентгену і знайшли пухлину. Я за свою практику таких сотні бачив. Вирішили робити операцію", - додав лікар.

Навіть відкривши грудну клітку, хірург не сумнівався, що у Артема рак. Та перш ніж вирізати половину легені, медик вирішив впевнитися я в цьому - віддати на термінове дослідження шматочок органу.

Хірург зробив надріз і замість пухлини знайшов гілку смереки.

"Я тричі моргнув, гадав - здалося. Обережно так кажу асистенту: "Іди подивись... Здається,, там ялинка!". Той приголомшливо кивнув. Потім зізнався, що подумав, нібито я зійшов з розуму", - розповідає з посмішкою лікар.

Незвичайну знахідку витягли, а після того одразу виміряли. Довжина гілочки виявилася 5 сантиметрів.

Лікарі до сих пір у шоці. Адже вдихнути чи проковтнути такий шматок смереки хлопець не міг - гілка просто б не пройшла до легені.

Тож медики вважають, що Артем міг вдихнути маленьку бруньку деревця, яка потім й проросла в органі. Тим паче, що всі умову для росту в легені є - волога, тепло, кисень.

Ось так на ренгені виглядає смерекова гілка в організмі Артема

"Мені пояснили, що я кашляв кров'ю не через якусь хворобу. Просто голки зачіпали капіляри... Було дуже боляче. Але, якщо чесно, я навіть не відчував, що в мені якийсь сторонній предмет. Та ще й росте!", - до сих пір дивується тому що сталося Сидоркін.

Наразі вирізаний шматок легені хлопця помістили у спеціальний розчин.

"Це унікальний екземпляр! Будемо вивчати його, щоб підтвердити гіпотезу про смерекову бруньку, яка проросла", - пояснив лікар Камашев.

Тепер медики будуть думати,я ким чином деревце змогло потрапити до легені хлопця

За словами головного фтизіатра Росії Михайла Перельмана, незвичайних знахідок в організмі людини за його кар'єру було чимало, пише "Lenta.ru" з посиланням на РИА Новости.

Зокрема, медику доводилося діставати з дихальних шляхів швейні голки, зубні протези, ковпачок від інгалятора і навіть металеву зірку від кашкета.

Ці предмети були знайдені американськими хірургами в носоглотках дітей

Світова ж практика також має немало подібних випадків. Наприклад, свого часу американські хірурги знайшли в носі 2-річного хлопчика шурп.

Шуруп в носі маленького жителя США

А от 25-річний житель Великобританії, який страждав на депресію, вставив собі олівець у ніс. Знахідка була виявлена під час магнітно-резонансної томограми (МРТ).

Олівець, який засунув собі до носа чоловік

7-річний індійський хлопчик деякий час "носив" у своїх бронхах ковпачок від ручки.

Ковпачок з бронхів індійця

Однак стороні предмети попадають не лише у бронхи і дихальні шляхи. Фактично вони можуть потрапити у будь-який орган і тканину організму.

Так, в глотці 7-річного індійця, який страждає глухотою та розумовими відхиленнями, медики знайшли каблучку.

Каблучка у глотці хлопця

Інколи люди випадково проковтують доволі небезпечні предмети. Зокрема, 27-річний житель Китаю проковтнув ножиці, коли чистив зуби. Гострий предмет потрапив до його стравоходу, коли чоловік розсміявся на жарт свого приятеля.

Інколи сміх і чищення зубів ножицями призводить до такого результату

Так, само є пацієнти, які навмисне фарширують" себе не придатними для їжі об'єктами. Наприклад, 48-річний іракський ветеран війні у Персидській затоці, який страждав на шизофренію, наповнив свій шлунок 52 запальничками.

Запальничкі, якими наковтався чоловік

А ця історія лягла в основу сюжету однієї з серій серіалу про Доктора Хауса: 29-річна китаянка носила у собі голки.

Голки у тілі молодої китаянки

Гострі предмети перебували в організмі дівчини майже з її народження. Таким чином її бабуся намагалася позбутися небажаного поповнення в родині.

Фото з "Комсомольской правды" , "Lenta.ru" та The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні