Туреччина запроваджує європейські правила перельоту

— 19 квітня 2009, 15:45

З 20 квітня на території Турецької Республіки запроваджуються правила, згідно з якими суворо обмежується провіз пасажирами різних речовин у ручній поклажі.

Про це повідомили Інтерфаксу в московському представництві авіакомпанії Turkish Airlines.

Обмеження поширюються на воду й інші напої, супи, сиропи; креми, лосьйони й олії; парфуми; спреї; гелі (включаючи гелі для волосся і для душу); уміст балончиків, включаючи пінку для гоління, інші пінки і дезодоранти; пасти, включаючи зубні; суміші рідких і твердих речовин; туш; будь-які інші подібні речовини і звісно алкогольні напої.

"Відповідно до нових правил пасажирам дозволяється проносити із собою на борт літака лише невелику кількість перерахованих вище речовин, якщо вони упаковані в ємності, обсяг яких не перевищує 100 мл", - відзначили в представництві.

При цьому ці ємності повинні бути поміщені в прозорий пластиковий пакет обсягом не більш 1 л, і кожному пасажирові дозволяється мати при собі як ручну поклажу тільки один такий пакет.

Придбані в аеропорту в магазинах duty-free рідини і гелі повинні бути упаковані й опломбовані. Пломба упакування дійсна протягом 24 годин.

Подібні правила діють у Європі з листопада 2006 року, а в Росії - із серпня 2007 року.

Реклама:

Головне сьогодні