В США визнали парникові гази небезпечними для людини

— 21 квітня 2009, 11:43

Тепер вперше розпочався процес врегулювання викидів цього газу в США, повідомляє The New York Times.

Своя рішення E.P.A аргументує науковими дослідженнями, які переконливо свідчать про шкідливість вуглекислого газу, метану, окису азоту, гідрофторвуглеводів, перфторвуглеводів та гексафторидів сірки.

"Результати цих досліджень підтверджують, що гази, які викликають парниковий ефект, є серйозною проблемою для майбутніх поколінь", - повідомила Ліза П. Джексон з Е.Р.А.

Результати наукових досліджень, про які згадує Е.Р.А., встановили, що шкідливі викиди: збільшують ризик виникнення засух, спричиняють більші опади та виникнення повеней.

Крім того, через парникові гази частіше виникають лісові пожежі та зростає рівень морів, а шторми стають сильнішими. Зрештою, шкідливі викиди в атмосферу зашкоджують запасам прісної води, сільському господарству та дикій природі.

Ще у 2007 році Верховний Суд США постановив, що Е.Р.А. має переглянути наслідки викидів в атмосферу парникових газів для навколишнього середовища. Тоді агентство виявило чимало негативних наслідків, які можуть впливати на здоров'я та безпеку американців. Але адміністрація Джорджа Буша не приймала після цього жодних заходів по регулюванню цих викидів.

Передбачається, що реалізація планів адміністрації Барака Обами допоможе створити чимало нових "екологічно чистих" робочих місць, а Америка буде менше залежати від іноземної нафти, переконує Джексон.

Як зазначає The New York Times, Сполучені Штати Америки часто критикували за не врегулювання викидів в атмосферу СО2 та інших газів, які спричиняють парниковий ефект.

Рекомендації Е.Р.А не містять конкретних механізмів регулювання викидів цих газів. Вони будуть прийняті після завершення обговорення проблеми та прийняття законодавчих змін Конгресом.

Реклама:

Головне сьогодні