Тест

Україні поставили майже найнижчий бал за нацистів

Але інші країни, у тому числі Австрія, деякі Східно-Європейські та Південноамериканські країни все ще погано борються за те, щоб нацисти періоду Другої Світової війни постали перед судом та були покарані.

Про це Центр Сімона Візенталя повідомив у своєму щорічному звіті, опублікованому у понеділок.

Найвищу оцінку А отримали лише Сполучені Штати Америки. Тоді як Німеччина, Сербія та Іспанія отримали В.

С отримали Італія та Польща, як країни, які зробили мінімальний успіх, який міг би бути більшим.

Зусилля Канади, Данії та Нідерландів у центрі Візенталя визнали неуспішними або недостатніми і віднесли країни до категорії D.

Хорватія, Фінляндія, Греція, Латвія, Нова Зеландія та Норвегія отримали ще нижчу оцінку своєї діяльності - Е.

Австрія, Австралія, Естонія, Угорщина, Литва, Швеція, Сирія та Україна отримали F за те, що вони в принципі відмовились шукати і переслідувати у судовому порядку літніх нацистів.

Центр Сімона Візенталя, чиєю метою є пошук колишніх нацистів, похвалив Німеччину за те, що вона видала ордер на арешт нациста Івана Дем'янюка (вихідця з України). Його звинувачують у причетності до смерті тисяч євреїв у німецькому концентраційному таборі Собібор.

[L]Центр повідомив, що "найбільше засмутився" тим, що Угорщині не вдалось притягнути до відповідальності Сандора Кепіро, якого звинувачують у масових вбивствах мирних жителів у Нові Сад у Сербії у 1942 році.

Його допитували і засудили, але Кепіро так і не відбув покарання. І це попри те, що центр Сімона Візенталя повідомляв, що Кепіро живе у Будапешті з 2006 року.

Центр також опублікував топ-10 розшукуваних нацистів. Очолює список Дем'янюк, на другому місці - Кепіро.