У Києві горіли книжкові магазини. ФОТО

— 27 квітня 2009, 11:59

Група невідомих написала на склі книгарні, що на вулиці Будівельників, 4, слово "Вурдалак", розбили вогнегасником скло двох інших вітрин і кинули до приміщення 3 пляшки із запалювальною сумішшю.

"Я приїхала до магазину о 4-ій ранку, коли пожежники вже загасили вогонь", - розповідає Тетяна Назаренко, директор магазину "КС" на вулиці Будівельників.

"Побачила на склі напис "Вурдалак" і вибиті вікна. Через дії невідомих постраждали вітрини із українською дитячою і художньою літературою та дитячі розвиваючі ігри", - додає Назаренко.

Вона також повідомила, що за кілька тижнів до цього магазину невідомий приніс листа, у якому було прохання забрати книгу Олеся Бузини і всю російськомовну літературу, оскільки вона начебто шкодить українській культурі.

Наразі адміністрація магазину наводить лад у приміщеннях, приблизних розрахунків збитків нема.

"Це не поодинокий випадок, що стався з п'ятниці на суботу, бо розбили скло і кинули пляшку із запальною сумішшю в приміщення магазину на Луначарського, 10", - продовжує директор мережі магазинів "Книжковий супермаркет" Костянтин Клімашенко.

Фото порталу "Буквоїд"
"А в магазині на Подолі на банерах, де знаходяться фотографії письменників, у тому числі й українських, написали, що ми продали батьківщину, і що ми проти України", - зауважив Клімашенко.
У "Книжковому супермаркеті" кажуть, що версій для того, що сталось, у них дві.

"Або діяльність екстремально-налаштованих націоналістів або це якась економічна війна за приміщення", - розповіла "Українській правді. Життя" Тетяна Назаренко. Втім, УНА-УНСО, "Свобода" і "Братство" свою причетність до погрому відкидають, повідомляє "Сегодня".

Істину має встановити міліція. У суботу Назаренко написала заяву і тепер пошуком зловмисників займається карний розшук Дніпровського відділення РУ ГУ МВС в Київській області.

Усі фото надані "Книжковим супермаркетом"

Реклама:

Головне сьогодні