Українські дипломати у світі стежитимуть за "свинячим грипом"

— 28 квітня 2009, 12:09

Про це повідомляє прес-служба МЗС у вівторок.

Дипустановам доручено також встановити контакт зі спеціальними службами країни перебування та оперативно інформувати Міністерство про виявлені факти зараження людей вірусом "свинячого грипу".

Закордонні дипустанови інформуватимуть про ситуацію громадян України, які тимчасово або постійно перебувають у країні акредитації.

МЗС України рекомендує громадянам України враховувати існуючу ситуацію з поширенням вірусу Н1N1 ("свинячого грипу") при плануванні поїздок до країн, де виявлено це захворювання.

[L]Нагадаємо, прем'єр Юлія Тимошенко теж закликала українських громадян утриматися від поїздок до країн, де зафіксовано спалахи свинячого грипу, та доручила МОЗ перевірити стан здоров'я українців, які за останні 3 місяці побували у цих країнах.

У понеділок Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підвищила рівень загрози виникнення пандемії свинячого грипу з третьої фази до четвертої.

Зміна фази загрози пандемії означає, що ймовірність виникнення пандемії зросла, але це не говорить про те, що пандемія обов'язково буде, йдеться у повідомленні ВООЗ.

Станом на ранок вівторка, підтверджені також факти захворювання двох шотландців на свинячий грип та ще 20 американців.

У понеділок було підтверджено факт зараження свинячим вірусом шістьох канадців та одного іспанця.

Реклама:

Головне сьогодні