У "Борисполі" розпочали профілактику "свинячого грипу"

— 28 квітня 2009, 12:16

Внаслідок зростання кількості випадків захворювання на свинячий грип у Мексиці та США в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" запроваджують відповідні профілактичні заходи на рейсах з країн, де було зафіксовано спалах цієї небезпечної хвороби.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства транспорту та зв`язку.

Згідно з повідомленням, між Мексикою та Україною немає прямого авіаційного сполучення, а регулярні рейси з Північної Америки до аеропорту "Бориспіль" здійснюються без змін, згідно з розкладом.

На рейсах з країн Північної Америки вживають додаткових заходів для запобігання потраплянню вірусу свинячого грипу на територію України через продукти бортхарчування, багаж, вантаж та ін.

Екіпажі повітряних суден попереджено про необхідність заздалегідь інформувати диспетчерську службу аеропорту про всі випадки наявності на борту повітряних суден пасажирів із зовнішніми ознаками вірусної інфекції.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Василь Князевич не виключає можливості вакцинації населення України від "свинячого грипу", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо мова йде про "свинячий грип", то, можливо, доведеться прищеплювати людей", - сказав міністр у вівторок, виступаючи на розширеному засіданні Генеральної прокуратури, присвяченому проблемам охорони здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні