В Україні є препарат проти свинячого грипу, але не вакцина - Князевич

— 28 квітня 2009, 15:18

"Я як відповідальна людина заявляю, що в нас є препарат, яким ми можемо надавати допомогу, але про вакцину мова поки не йде", - сказав міністр у вівторок.

За словами Князевича, цей препарат зареєстровано в Україні, він вивчений і йому вже дані відповідні рекомендації.

Разом з тим, міністр не став називати цей препарат. "Якщо я вам заявлю про цей препарат (назву), його одразу розкуплять. На цьому заробить бізнес та інші", - зауважив міністр.

Також він додав, що даний препарат вивчений, і його дія доведена в лабораторіях, у тому числі США і Мексики, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Князевич запевнив, що Міністерство охорони здоров'я та інші відомства зроблять усе можливе для протидії вірусу свинячого грипу і не допустять ввезення його на територію України.

"Я думаю, що ми зможемо громадянам гарантувати протидію (вірусу свинячого грипу)", - сказав міністр.

[L]У цьому контексті він зазначив, що Україна як держава працює "у дуже жорсткому режимі".

За словами Князевича, його міністерство звернулося до митниці з проханням надати дані про громадян, що знаходилися останнім часом у Мексиці, тому що інкубаційний період захворювання складає до тижня.

"Якщо ми цих людей вчасно виявимо, то обстежимо їх, можливо, вони і здорові", - сказав міністр.

Міністерство охорони здоров'я також буде працювати з тими українськими туристами, що повертаються з Мексики. "У мене немає даних, що в Мексиці дуже багато наших туристів", - додав міністр.

"Ми будемо працювати в спокійному режимі, і нам головне - не створювати ажіотаж і паніку", - додав він.

Також Князевич підкреслив, що зараз обмежуються поїздки в Мексику: "Ми будемо уважно моніторити здоров'я всіх людей". "Я думаю, що ми впораємося", - підсумував міністр.

Реклама:

Головне сьогодні