У США від свинячого грипу померла дворічна дитина

— 29 квітня 2009, 14:49

Трагедія трапилась в американському штаті Техас. Там від свинячого грипу померла дворічна дитина.

"Дитина померла від вірусу H1N1", - повідомив CNN виконувач обов'язків директора Центру контролю та профілактики захворювань США Річард Бессер.

[L]Це перший випадок смерті від свинячого грипу за межами Мексики, де від хвороби померло семеро людей (офіційні дані уряду країни), загалом 159 мексиканців загинули від хвороб зі схожими зі свинячим грипом симптомами. Точні причини їхньої смерті встановлюються.

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на телеканал Sky News, померла в США дитина - мексиканець, який лікувався в Америці. Раніше ВВС повідомляла, що незадовго до смерті він просто побував у Мексиці.

Тим не менше, смерть дворічної дитини у США є першим офіційно зафіксованим випадком загибелі людина за межами Мексики.

ВІДЕО ДНЯ

Станом на 17 годину вівторка, підтверджений діагноз "свинячий грип" мають 65 американців.

27 квітня Всесвітня організація з охорони здоров'я підвищила рівень загрози виникнення пандемії свинячого грипу з третьої фази до четвертої (всього їх 6)

Наразі захворювання свинячим грипом виявили в Мексиці, США, Канаді, Іспанії, Німеччині, Ізраїлі, Новій Зеландії, Великобританії. Як повідомляє "Інтерфакс", у Британії виявлено ще 3 випадки зараження вірусом H1N1. Загальна кількість інфікованих людей у країні становить 5 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні