Свинячий грип "Євробаченню" не перешкода

— 30 квітня 2009, 14:47

Схоже, у Росії не надто бояться пандемії свинячого грипу. Принаймні, заступник мера Москви, керівник робочої групи по організації конкурсу Валерій Виноградов запевняє, що вірус страшного грипу не зірве проведення пісенного конкурсу.

Про це він заявив у четвер на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс".

"Питання карантинних заходів знаходяться не у компетенції оргкомітету конкурсу, а у компетенції спеціалістів санітарно-епідеміологічних служб. Наразі і влада Російської Федерації, і московська влада вживають усі заходи, щоб не допустити розповсюдження цього вірусу на території нашої країни", - сказав Виноградов.

Він зауважив, що делегації, учасники, а також вболівальники і преса приїжджатимуть до Москви з 2 по 16 травня невеликими групами.

Зокрема, очікується, що на "Євробачення" приїде офіційна делегація у кількості 2 тисяч осіб, близько 3 тисяч вболівальників і десь тисяча журналістів. Найчисельніші делегації скоріш за все будуть з Німеччини, Італії та Франції.

"Це не йде у жодне порівняння з тією кількістю вболівальників, котрі у кількості більше 50 тисяч осіб приїжджали до Москви на Лігу чемпіонів минулого року", - пояснив заступник мера.

[L]"Якщо будуть вводитися якісь спеціальні карантинні заходи, то вони будуть діяти для всіх гостей міста, а не лише для учасників і гостей "Євробачення". - наостанок сказав Виноградов.

Наразі вже підготовлено 13 готелів, де проживатимуть учасники та гості пісенного конкурсу.

А з 5 травня у ЦВЗ "Манеж" розпочне свою роботу "Євроклуб", у якому пройдуть дні різних країн.

10 травня там же о 21:00 розпочнеться офіційне урочисте відкриття "Євробачення-2009", а 12 і 14 травня в "Олімпійському" пройдуть півфінали конкурсу.

16 травня о 22:00 за київським часом розпочнеться фінал конкурсу, який триватиме більше трьох годин.

До того ж, не виключено, що фінал "Євробачення-2009" буде демонструватися на Червоній площі у Москві.

Реклама:

Головне сьогодні