Кредитна спілка "Християнська злагода" виявилася звичайнісінькою аферою

— 8 квітня 2009, 16:27

Аферисти заманювали громадян великими прибутками та шляхетною назвою, повідомляє МВС.

Люди не підозрювали, що віддають свої гроші шахраям. У "Християнської злагоди" був чималий кредит довіри.

За рахунок коштів, отриманих від нових вкладників, вдавалося "погасити" дивіденти тим, хто вступив до спілки раніше. Та коли і ці гроші закінчилися - депозити перестали виплачувати взагалі.

Згодом виявилось, що розповіді про чималі прибутки були звичайним окозамилюванням і те, що спілка не збиралася повертати вкладене. Тоді люди звернулися до міліції.

Керівника "Християнської злагоди" затримали. Правоохоронці переконані, що претензії "спілчан" до жінки-керівника були геть не безпідставними.

Вона незаконно приймала рішення про видачу кредитів та, фактично, "розтринькувала" мільйонні суми. Ці гроші спритниця "позичала" своїм родичам та добрим знайомим без застави та будь-яких гарантій.

Наразі слідчі з'ясовують причини такої небаченої щедрості засновниці спілки. Стосовно неї порушено кримінальну справу за розтрату майна у великих розмірах.

А правоохоронці роблять усе, аби якнайшвидше повернути "спілчанам" їхні вклади.

Також застерігають у міліції, в горезвісної спілки вже з'явилися послідовники. Вони звертаються до боржників "Християнської злагоди" з вимогою негайно оплатити кредит готівкою.

Якщо такі особи з'являться на порозі вашого дому - обов'язково повідомте про них до міліції. Адже швидше за все вас збираються ошукати.

До речі, заборговані кошти слід перераховувати виключно на рахунок спілки, що зазначений у договорі про надання кредиту.

Реклама:

Головне сьогодні