В Україні закрили 99% гральних закладів

— 12 травня 2009, 17:29

Зроблено це на виконання розпорядження Кабміну та доручення Першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова, повідомляє прес-служба уряду.

Втім, решта гральних закладів продовжують свою діяльність усупереч вимогам Кабміну. Зокрема, до таких суб'єктів господарювання належить ТОВ "Макбет".

На даний час здійснюється перевірка законності їхньої діяльності, зокрема щодо правомірності використання під гральні заклади житлових приміщень, правил пожежної безпеки, встановлення законності походження грального обладнання тощо.

Крім того, МВС протягом 2008-2009 років за дорученням уряду тричі проводило перевірки гральних закладів. Було перевірено понад 9 тисяч суб'єктів господарювання.

Викрито 3,9 тисяч фактів протиправної діяльності, у тому числі 1,8 тисяч - надання послуг без відповідної ліцензії та 2,2 тисяч - без патенту. Виявлено 13,5 тисяч одиниць грального обладнання (ігрові автомати та столи), яке функціонувало без дозвільної документації.

[L]За результатами перевірок було складено більше 2,9 тисяч. адміністративних протоколів. За виявленими правопорушеннями МВС направило до Мінфіну, обласних та міських державних адміністрацій документи для скасування ліцензій на гральний бізнес.

Нагадаємо, уряд своїм розпорядженням доручив Міністерству фінансів і державним адміністраціям з 8 травня призупинити на місяць дію ліцензій гральним закладам для проведення їх комплексної перевірки, а також припинити діяльність тих гральних закладів, які розташовані у житлових будинках (гральні заклади отримують кілька ліцензій на свою діяльність - в Міністерстві фінансів і в місцевих органах виконавчої влади).

Термінова перевірка була спричинена трагедією в залі ігрових автоматів "Метро-Джекпот" у Дніпропетровську, що трапилась 7 травня. Тоді через пожежу в залі ігрових автоматів на проспекті Гагаріна, 127 загинули 10 осіб, ще 10 постраждали.

Реклама:

Головне сьогодні