Голландія може відмовитися від участі у "Євробаченні" через геїв

— 13 травня 2009, 12:21

Про це заявив учасник голландської групи "The Торреrs" Гордон, повідомляє "Эхо Москвы".

Його підтримав міністр освіти Голландії. Чиновник вже заявив, що зараз це питання розглядається на офіційному рівні.

Нагадаємо, на фінал "Євробачення", який відбудеться в Москві 16 травня, планують з'їхатися гомосексуалісти з усієї Європи.

Брати участь у веселощах цього пісенного конкурсу - для секс-меншин вже стало традицією, пише "Німецька хвиля".

Однак на особливо привітне ставлення їм розраховувати не варто - у Москві і власним геям нема куди податися. До того ж, на вулицях російської столиці не прийнято демонструвати свою орієнтацію.

Хоча починаючи з 90-х років гомосексуалізм більше не вважається злочином, дискримінація залишається на порядку денному в Москві. Так, вже декілька років поспіль влада російської столиці виступає проти проведення такого роду заходів.

[L]Однак захисник прав гомосексуалістів Москви Микола Алексєєв хоче, щоб це змінилося. Але в минулі три роки гей-паради завжди розганялися міліцією або скінхедами.

Цього разу, під завісу пісенного гран-прі, має все вийти. Алексеєв планує проводити демонстрацію за розширення прав гомосексуалістів і лесбіянок, навіть незважажаючи на офіційну заборону влади Москви.

"Подібного шансу в нас більше не буде, принаймні в найближчому майбутньому. Якщо вдень вони розженуть парад геїв і того ж вечора спокійно проводитимуть конкурс, то в мене вже тоді жодних слів не буде", - каже Алексеєв.

Реклама:

Головне сьогодні