Грузинська антипутінська пісня стала світовим хітом

— 14 травня 2009, 11:21

Наразі колектив проводить рекламний тур по всій Європі, а їх пісню крутять на радіостанціях від Литви до Франції, повідомляє The Guardian.

На думку Джона Кеннеді О'Коннера, автора офіційної історії "Євробачення", Грузія мала хороші шанси на перемогу, і саме, це налякало Москву.

[L]"Парадокс полягає в тому, що радіостанцій по всьому світу в даний час крутять композицію грузинів. Це при тому, що більшість з цих станцій, як правило, не беруть пісні "Євробачення", - додав О'Коннері.

Пісня навіть зайняла друге місце у британському хіт-параді UK's Music Week.

Нагадаємо, пісню "Don't wanna put in", з якою "Stephane & 3G" планували виступити на "Євробаченні-2009", не дозволили співати у Москві. Це вперше за 54-роки існування пісенного конкурсу пісня не була допущена з політичних причин, зауважує The Guardian.

"Ми не політики, а патріоти, ми любимо нашу країну. Коли ви чуєте, як збираються бомбардувати вашу країну, вам є що сказати. Ця пісня була нашим маленьким протестом, і ми були позбавлені права співати її", - сказав соліст "Stephane & 3G" Стефане Мгебрішвілі.

"Європейський союз мовлення піддався тиску з боку Росії, тим самим довівши політизованість "Євробачення". Це наш шанс довести це світові", - додав він.

До речі, минулого року британський коментатор Террі Уоген, який своїм іронічним гумором прикрашав занудність "Євробачення" з 1970-х років, пішов у відставку, заявивши, що конкурс перетворився з музичної програми у шоу національних упереджень.

У квітні Грузія оголосила про проведення альтернативного "Євробачення". Музичне шоу пройде в Тбілісі того ж вечора, що й фінал у Москві.

Щоправда, члени групи заявляють, що їм погрожували смертю. Відповідні повідомлення вони отримували на мобільні телефони.

А деякі критики звинувачують їх у тісному зв'язку з президентом Михайлом Саакашвілі та навіть припускають, що саме помічниками грузинського лідера могла бути написана антипутінська пісня.

Реклама:

Головне сьогодні