Мінтранс взявся за сервіс у потягах

— 14 травня 2009, 15:19

Про це розповів міністр транспорту й зв'язку Йосип Вінський в ефірі Радіо "Свобода".

Він зазначив, що "в Україні ціни на всі послуги транспорту і зв'язку нижчі, ніж в наших сусідів", і навів приклад: "Поїзд в Україні, в Росії однаковий по якості. Ціни в нас на пасажирських перевезеннях від 2 до 3,5 раз дешевше, ніж в Росії".

"Я пропоную зробити вільний тариф у вагонах СВ і купейних, де їдуть багаті люди. І я жорстко стою на тому, щоб (на квитки у) загальний вагон тариф не мінявся, хоча він серйозно сьогодні збитковий, бо це має бути соціальна функція", - сказав Вінський.

Міністр також нагадав про впровадження електронного квитка. "Ми запроваджуємо електронний квиток, ми запроваджуємо можливість жорсткого електронного контролю за продажем цих квитків. І моя мета, щоб дійсно не було проблеми з чергами і не було проблеми в квитках", - сказав Вінський.

"Ми сьогодні відпрацьовуємо цю позицію. Я думаю, що ми прийдемо до того варіанту, що взагалі тема, що хтось хоче кудись летіти чи їхати потягом і не може, то це якраз те, що ми швидко будемо просуватися у вирішенні цієї проблеми. Ми бачимо механізми", - заявив він.

[L]Вінський визнав, що сервіс - "це дійсно серйозна проблема, це радикальна глибока проблема, якою я не задоволений, і цим треба займатися дуже серйозно".

Міністр розповів, що в нього відбулася "жорстка розмова" з керівниками "Укрзалізниці" з приводу пасажирських перевезень.

"Я не задоволений рівнем сервісу їхньої роботи в цьому сегменті. І я попередив, що за підсумками першого півріччя в мене будуть оргвисновки по тому, хто не наведе порядок в цій ситуації", - сказав він, зазначивши, що за час перебування його на чолі міністерства було звільнено більше 100 людей з числа перших керівників - і "безумовно ротація буде продовжуватися", якщо керівники не справлятимуться з обов'язками.

Вінський також торкнувся питання зношеності транспорту. За його словами, пасажирських вагонів за один лише попередній рік Мінтранс купив більше, ніж за останні 10 років - 170.

По автобусах, за його словами, у відомстві також є "чіткий план". "Ми хочемо 2 тисячі нових автобусів місткістю більше 45 місць до "Євро" в Україні придбати. Ми цю роботу будемо проводити... Це безумовно буде абсолютно нова якість міжміських перевезень. Сьогодні ми підготували відповідне рішення про певні преференції для закупки цього автобусу. Тобто, ми хочемо відмінити ті платежі, які на кордоні знімаються, пов'язанні з ввезенням цих автобусів. Я думаю, що це ключова позиція", - сказав Вінський.

"По літаках. Я хочу сказати так, що за цей рік в Україну вперше зайшли нові літаки "Аеробус-320" (два) і зараз на виході АН-148. Я думаю, що до кінця травня ми його поставимо на рейс", - зазначив він.

"Таким чином ми абсолютно чітко розуміємо, що треба міняти парк. І ці заходи, які я Вам назвав, вони свідчать про те, що ми за останній час радикальним чином, при тому, що є проблеми з фінансуванням, дійсно вони реальні проблеми є, бо була велика проблема збитковості наших підприємств, ми виходимо на ці речі", - наголосив Вінський.

Реклама:

Головне сьогодні