Проти батьків, які прив’язували синів у колисці, порушено кримінальну справу

— 14 травня 2009, 16:26

13 травня прокуратура м. Ужгород порушила кримінальну справу стосовно батька та матері двох 4-річних хлопчиків за ст.166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною).

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Наталії Кузан, приводом для порушення кримінальної справи стало те, що батьки злісно не виконували своїх обов'язків по догляду за власними дітьми, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Вони не створили належних умов для їх розвитку та виховання. Не піклувалися про їх здоров'я, фізичний та психологічний стан - прив'язували синів у колисці позбавляючи можливості вільно рухатися.

Внаслідок такого відношення горе-батьків до власних дітей, останні мають серйозні відхилення у фізичному та психічному розвитку, причому ці відхилення у хлопчиків не вроджені, а набуті. Це підтвердила психолого-медико-педагогічна експертиза. Лікарі констатували у братів міопічний астигматизм, затримку моторного, психо-мовного розвитку.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до п'яти років.

Реклама:

Головне сьогодні