Як вберегтися від крадіжки: поради власникам авто від МВС

— 14 травня 2009, 16:34

Затримати "на гарячому" злочинців, які крадуть речі з автомобільів дуже важко, повідомляє МВС.

Зазвичай вони працюють групами - по троє. Період доби обирають різний: з 5 до 6 години ранку біля будинків, з 19 до 22 години вечора - біля магазинів та супермаркетів, з 22 години ночі - біля нічних клубів. Час, за який може статися крадіжка: 25 секунд. І методи у них різні.

За способом скоєння крадіжки з автомобілів можна поділити на чотири види:

- шляхом розбиття скла - як у денний, так і у нічний період;

- шляхом відволікання уваги водія - один запитує, як проїхати, інший краде;

- третій вид - шляхом сканування автомобіля;

- четвертий - скориставшись неуважністю потерпілого або його недбалістю до своїх цінних речей.

І зовсім необов'язково, як стверджують правоохоронці, щоб це було "круте" авто, безлюдне, віддалене місце і пізня година вечора.

Як правило, в більшості випадків все навпаки: центр міста, світлий день, будь-який автомобіль. Головне, щоб злочинці побачили в салоні сумку, магнітолу або ноутбук. А взагалі-то, їх увагу привертає будь-який портфель.

Та не можна забувати і про ноу-хау. Одним з нових і вже достатньо розповсюджених методів викрадання речей не тільки з салону автівки, а й з багажника є сканування сигналізації.

З метою протидії цьому встановлюють три сигналізації - перша включає другу, друга - третю. Якщо навіть іде сканування, сканують лише перший сигнал, другий сигнал включається за певний час, а вже другий включає третій, який неможливо сканувати.

Злочинець відкриває автомобіль, заходить всередину, впевнений, що відключив сигналізацію, а насправді друга сигналізація показує з брелока власнику автівки, що машину відкрито, і злочинець про це не здогадується.

Окрім цього, фахівці також радять встановлювати сигналізацію на брелоці з радіусом дії не більше за п'ять метрів. В цьому випадку крадії не зможуть прийняти сигнал на свій ноутбук для його трансформації.

І ще одна порада від працівників міліції: ні в якому разі, ні вдень, ні вночі, не можна залишати в салоні автівки великі суми грошей - це правило, яке потрібно просто виконувати. Крадії інтуїтивно відчувають наявність грошей.
Реклама:

Головне сьогодні