Булгаковський трамвай повернеться на Патріарші пруди

— 14 травня 2009, 16:52

Трамвай, під колесами якого загинув герой роману Михйала Булгакова "Майстер і Маргарита", став музеєм і повернеться на московські вулиці в червні.

Про це у своєму інтерв'ю розповів директор Культурно-просвітницького центру, музею "Булгаковський дім" Микола Голубєв, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми вирішили відродити трамвай на Патріарших: купили автобус і переробили його під чарівний містичний трамвай на резиновому ходу", - пояснив він.

За словами Голубєва, 4 травня "трамвай-автобус" вже забрали з майстерні. Наразі він стоїть у дворі Булгаковського будинку на вул. Великий Садовій, 10 у Москві.

"Запустити його на Патріарших ми плануємо в червні цього року. Трамвай буде задіяний в наших екскурсіях по булгаковській Москві. Відповідно, це буде музей на колесах, набитий акторами і відвідувачами", - додав Микола Голубєв.

Культурно-просвітницький центр "Булгаковський дім" у Москві відкрився в день народження Михайла Булгакова 15 травня 2004 року.

Зараз експозиція музею нараховує близько тисячі експонатів, включаючи фотоматеріали та ілюстрації. У приміщеннях центру регулярно проводяться виставки та творчі вечори.

Реклама:

Головне сьогодні