Тест

З'явилося місто для вегетаріанців

Державні чиновники будуть обирати щочетверга вегетаріанські страви, тим самим подаючи приклад жителям міста, повідомляє ВВС.

Представник муніципалітету Том Балтазар заявив, що відмова від вживання м'яса на один день на тиждень - "це добре для клімату, вашого здоров'я і ваших смакових рецепторів".

14 травня у місті вже пройшла вечірка присвячена першому вегетаріанському дню. На ній роздавалися рецепти вегетаріанських страв та демонстрували їх приготування.

Місцеві ресторани у свою чергу обмежили пропозиції м'ясних страв, натомість зробили альтернативну їм секцію в меню щочетверга.

Для того, щоб допомогти людям знайти у місті вегетаріанські кафе та ресторани, було надруковано близько 90 тисяч таких собі "мап вегетаріанських вулиць".

Під час виготовлення м'яса виділяється близько 18% газів, через які відбувається ефект глобального потепління, що негативно впливає на екологію, пояснює влада Гента своє рішення про введення вегетаріанських днів.

Очікується, що акція знизить рівень впливу Гента на навколишнє середовище, а крім цього допоможе вирішити проблему надлишкової ваги.

До речі, школярі Гента влаштують свій власний вегетаріанський день у вересні.