Геїв та лесбіянок у Львові закидали яйцями. Фото

— 18 травня 2009, 11:46

The Christian Science Monitor написала про дві Росії: одна розкрила своє серце для учасників "Євробачення", а інша тисячами міліціонерів розганяла нечисленних гомосексуалістів. В результаті, було затримано і лідера російської гей-спільноти Миколу Алексєєва, і його відомого британського однодумця Пітера Тетчелла.

The Los Angeles Times зауважує, що більшість представників секс-меншин так і не прийшли на мітинг: "Одні побоялись, інших перехопили і заштовхали до фургонів по дорозі".

The New York Times додає, що ніхто з учасників "Євробачення" зі сцени не виступив з осудом розгону акції.

У Львові геїв та лесбіянок, які зібралися на площі Митній у Львові для проведення акції до Всесвітнього дня протидії гомофобії закидали яйцями.

Початок акції був попередньо анонсований на 14.30 годину (16 травня) біля оборонної стіни на площі Митній. У той час, коли на зазначене місце почали сходитись представники секс-меншин Львова, з протилежного боку почали групуватися хлопці в чорному одязі, повідомляє ЗІК.

Коли на акцію зібралося приблизно 25 представників так званої ЛГБТ-спільноти (лесбіянки, геї, бісексуали, трансвестити), на них полетіло приблизно 10 лотків яєць.

На місце проведення акції прийшли лише два працівники міліції і то запізнившись на півгодини. Однак присутності двох міліціонерів було явно не достатньо для того, щоб протидіяти озброєним яйцями хлопцям. Тому хлопці в чорному зробили ще одну спробу атаки яйцями та кинули петарду, яка гахнула прямо посеред молодих людей гомосексуальної орієнтації. На щастя, ніхто не постраждав, а міліції довелося викликати підмогу.

Через кілька хвилин на місце проведення акції прибули 2 машини з працівниками міліції та 2 машини спецпідрозділу Беркут. Обкидані яйцями геї та лесбіянки Львова таки розгорнули свій веселковий прапор та плакати із написами: "Всі різні - всі рівні", "Кожна людина має право бути собою", "Гомофобія - ні!" та простояли під оборонною стіною півтори години до 16.00 год.

Абсолютна більшість перехожих та туристів, які проходили повз місце, де проводилась акція, не розуміли, що відбувається. А ті, хто дізнавалися, жартома констатували, що Львів вже в Європі.

Нагадаємо, 17 травня ООН визнала Всесвітнім днем протидії гомофобії. В Україні за різними даними налічується від 800 тис до 1,2 млн людей гомосексуальної орієнтаці. У Львівській області називають цифру до 12 тис осіб.
Реклама:

Головне сьогодні