Свої знання з української мови перевірили майже півмільйона українців

— 19 травня 2009, 16:34

Участь у цьому загальнообов'язковому тестуванні взяли 434 264 випускники поточного та попередніх років, що складає 94% від кількості зареєстрованих. Ті, хто за його результатами отримає менше 124 балів, втратять шанс стати студентами цього року, - повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

Тестові зошити під охороною вже направлено до 47 пунктів перевірки та 9 центрів обробки. На пунктах перевірки 6 247 фахівців оцінять відкриту частину тесту, а у центрах обробки 492 працівники відсканують, а комп'ютери оброблять відповіді на питання закритого типу.

[L]Найближчим часом Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) на своєму сайті оприлюднить правильні відповіді на тести з української мови та літератури, як це вже зроблено з історії України, біології, фізики та географії. Також на сайті вже оприлюдненні результати першого тестування.

За два-три дні УЦОЯО має почати розміщувати дані про результати тестувань на персональних сторінках його учасників, а офіційно сертифікати з одержаною кількістю балів надійдуть до адміністрацій навчальних закладів до 22-го, а до учасників тестувань - до 27 червня.

Тим часом сесія зовнішнього оцінювання 2009 року подолала свій "екватор" - учасники вже пройшли 5 тестувань із 8, запланованих на цей рік. Найближче тестування відбудеться 26 травня, коли майбутні абітурієнти перевірятимуть свої знання з математики.

Реклама:

Головне сьогодні