Перший онлайн-університет для бідних набирає студентів

— 20 травня 2009, 12:15

Для того, щоб стати студентом такого вузу необхідний диплом про закінчення середньої школи, а також вільне володіння англійською мовою, повідомляє "Інтерфакс".

Студенти будуть розбиті по класах з 20 чоловік. Вони можуть слухати лекції через Інтернет, обговорювати теми між собою і здавати іспити прямо у всесвітній павутині. У проекті беруть участь професори-волонтери і студенти.

Тим, хто забажає вступити в новий навчальний заклад доведеться оплатити збір у сумі від 15 до 50 доларів за подачу заявки. Його розмір залежить від країни походження абітурієнта.

Крім того, студентам треба буде оплачувати здачу кожного іспиту. Це обійдеться від 10 до 100 доларів за кожен предмет. Саме навчання безкоштовне.

У цілому в онлайновий університет University of Yhe People планується набрати 15 тисяч студентів. $1 млн. на ці цілі надав засновник некомерційного університету бізнесмен з Ізраїлю Шаї Решиф. Він планує залучити на розвиток підприємства ще п'ять мільйонів від приватних спонсорів.

Ось так виглядає стартова сторінка віртуального університету
"По суті все дуже просто - взяти концепцію соціальної мережі та інтегрувати її в наукове співтовариство", - пояснив Шаї Решеф.

"У світі живуть сотні мільйонів людей, що закінчили навчання в школах і з різних причин не мали доступу до вищої освіти. У них може не вистачати грошей на університет, або просто в їх населеному пункті немає жодної альма-матер", - каже бізнесмен, який вже реалізовував кілька аналогічних проектів в Європі.

Університет створений у рамках Глобального альянсу ООН за інформаційно-комунікаційні технології і розвиток.

"Цього року Глобальний альянс вирішив зосередити свою увагу на освіті, у тому числі на тім, як нові технології можуть сприяти просуванню мети забезпечення доступу до освіти для всіх", - заявив у штаб-квартирі ООН представник Глобального альянсу Серж Капто, якого цитує в середу служба новин ООН.

За словами Решефа, за два тижні існування університету з 52 країн надійшли близько 200 заявок на вступ до нового навчального закладу.

Університет пропонує дві освітні програми англійською мовою - "бізнес-управління" і "комп'ютерні технології".

Реклама:

Головне сьогодні