На житомирських інвалідах "заробили" 20 мільйонів

— 21 травня 2009, 15:20

Житомирські махінатори "заробили" на потребах інвалідів понад 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За інформацією оперативників, у рамках програми "Впровадження інноваційних технологій у виробництво технічних засобів реабілітації інвалідів" у жовтні 2008 року з казначейського рахунку одного з державних підприємств були перераховані кошти у сумі 22 060, 5 тисяч гривень на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю для закупівлі та встановлення комплексу з виготовлення ортопедичного взуття.

Як виявилося, посадові особи житомирського ТОВ фальсифікували документи і таким чином у десять разів завищили вартість цього комплексу.

Для привласнення державних коштів житомирські "ділки" використали просту, але, як виявилося, дієву схему.

Так, за два мільйони гривень придбали, встановили і налагодили комплекс із виготовлення ортопедичного взуття, а решту державних коштів у сумі понад 20 мільйонів гривень, використовуючи фіктивні фірми, конвертували у готівку та привласнили.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів у шести областях України здійснено ряд обшуків, під час яких вилучено документи фінансово-господарської діяльності. Також накладено арешт на рахунки восьми фіктивних фірм, задіяних у схемі розкрадання, на яких заблоковано 118, 5 тисяч гривень.

За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Житомирській порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбачену ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживанням службовим становищем) КК України Розслідування триває.

Реклама:

Головне сьогодні