"Свинячий грип" дістався до Москви

— 22 травня 2009, 18:10

У Москві виявлено перший випадок захворювання "свинячим грипом".

Про це "Інтерфаксу" у п'ятницю повідомило високопоставлене джерело в департаменті охорони здоров'я столиці Росії.

За словами співрозмовника, госпіталізований - чоловік 28 років, який нещодавно повернувся із США.

За даними джерела, чоловік поступив до московської клініки з діагнозом ГРВІ в четвер, 21 травня.

"Він прибув із США і звернувся до нас в зв'язку з симптомами захворювання", - сказав співрозмовник. При дослідженні аналізи показали наявність у нього вірусу A/H1N1.

Цю інформацію підтвердив "Інтерфаксу" головний санітарний лікар Росії, голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко.

За його даними, стан хворого оцінюється як задовільний.

"Тести дали позитивний результат. Його госпіталізовано до 1-ї інфекційної клінічної лікарні. Людина відчуває себе нормально. Він отримує адекватне лікування. У нього немає температури. Стан задовільний", - сказав Оніщенко.

[L]Крім того, медики та спеціалісти санепіднагляду досліджували всіх осіб, які контактували з хворим, у них вірусу не виявлено.

Інформацію про зараження громадянина Росії свинячим грипом підтвердив також директор Інституту вірусології РАМН Дмитро Львов.

Відомо, що хворий працював у Нью-Йоркському університеті. У Москві живе його дядько, а в підмосковному Жуковському - сім'я. "Всі його родичі здорові", - підкреслив Оніщенко.

Також він заявив, що російська санітарна служба вживає всі необхідні заходи для виявлення можливих випадків завезення A/H1N1.

"Ситуація знаходиться під контролем", - сказав Оніщенко.

Він сказав, що в російських аеропортах ведеться моніторинг стану здоров'я пасажирів, які прибувають з неблагополучних в плані небезпечного грипу країн.

"Кожну добу перевіряється 6-7 тис. пасажирів. Всього з початку режиму моніторингу обстежено понад 133 тис. пасажирів", - повідомив Оніщенко.

Загалом станом на 06:00 га Грнвічем п'ятниці 22 травня у світі було 11 тисяч 168 підтверджених випадків захворювання на свинячий грип, йдеться у повідомленні Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Від вірусу A/H1N1 вже померло 86 осіб.

За останню добу у світі зафіксовано 134 нових випадків зараження небезпечним вірусом.

Більшість випадків інфікування зафіксовані в США (5764 особи), Мексиці (3892) і Канаді (719). Свинячий грип загалом є у 42 країнах світу, повідомляє ВООЗ.

На кордоні з Україною свинячий грип був зафіксований вже давніше. За даними ВООЗ у Польщі є двоє людей, інфікованих вірусом A/H1N1.

Реклама:

Головне сьогодні