У Росії вже два випадки зараження "свинячим грипом"

— 25 травня 2009, 14:24

Тести підтвердили діагноз грип A/H1N1 у жителя Калузької області, що повернувся з Домініканської республіки.

Про це заявив Головний державний лікар Росії Геннадій Оніщенко, повідомляє "Інтерфакс".

Інфікований вірусом A/H1N1 чоловік звернувся по медичну допомогу до лікарів і повідомив, що з 7 по 18 травня він перебував у місті Пунта Кана (Домініканська Республіка) разом з дружиною.

"Він був обстежений і взятий під медичне спостереження. В анамнезі були ознаки ГРЗ (гостре респіраторне захворювання). Разом із проведеними тестами проби були відправлені в Центральний інститут епідеміології "Росспоживнагляду" в Москві. Сьогодні аналізи підтвердили вірус A/H1N1", - сказав Оніщенко.

За його словами, чоловік перебував у Домініканській республіці з дружиною у весільній подорожі.

"Дружина взята під медичне спостереження. Ознак захворювання в неї немає", - сказав головний державний лікар РФ.

"Стан здоров'я чоловіка задовільний. Він одержує необхідне лікування, вони обоє перебувають в стаціонарі", - повідомив Оніщенко.

Четверо родичів, з якими контактував хворий, також взяті під спостереження медиків.

"Ніяких ознак ГРЗ у них немає", - Оніщенко.

[L]Нагадаємо, у п'ятницю діагноз свинячий грип був підтверджений у громадянина Росії, що прилетів до Москви з Нью-Йорка. Лікарі оцінюють його стан як задовільний, у нього немає температури.

Керівник "Росспоживнагляду" також повідомив, що в російських аеропортах, куди прилітають міжнародні рейси, за минулу добу перевірено майже 7 тисяч пасажирів і близько 650 членів екіпажів.

Станом на 06:00 за Гринвічем у світі налічувалось 12 002 випадків інфікування "свинячим грипом", повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

Підтверджена смерть від вірусу A/H1N1 86 осіб.

Найбільша кількість хворих - у США (6 552), Мексиці (3 892) та Канаді (719). Загалом свинячий грип є у 43 країнах світу.

На кордоні з Україною, дві країни заявили про підтверджені випадки зараження вірусом A/H1N1: Польща (2) та Росія (2).

Реклама:

Головне сьогодні