У Франції судять Церкву сайєнтології. За шахрайство

— 26 травня 2009, 11:45

Це буде перший випадок у Франції, коли на лаві підсудних опиниться Церква сайєнтології. У минулому на лаві підсудних були лише окремі її представники.

Крім того, якщо інформація про організоване шахрайство релігійної інституції підтвердиться, Церкву сайєнтології у Франції можуть взагалі заборонити, адже у цій країні вона вважається сектою, повідомляє ВВС.

Звинувачення базується на судовому позові жінки. Вона стверджує, що послідовники Церкви сайєнтології в Парижі зв'язалися з нею і запропонували зробити безкоштовний тест по визначенню типу особистості. Однак, у результаті вона була змушена витратити усі свої заощадження на книги, ліки і різні атрибути сайєнтології.

Адвокати жінки будуть наполягати на тому, що Церква систематично намагається витягувати з людей гроші шляхом вчинення психічного тиску і використання сумнівних "ліків".

Однак захисники церкви налаштовані рішуче.

"Ми будемо заперечувати кожен пункт обвинувачення і доведемо, що ніякого психічного маніпулювання не було", - заявив кореспондентові агентства Франс прес Патрік Мезонев, який представляє інтереси Церкви.

Сайєнтологи, яких сторона захисту викликали як свідків, як припускають, будуть стверджувати, що їхня система взаємин базується на довірі і нічим не відрізняється від інших релігійних течій.

Церква сайєнтології була створена в США в 1954 році письменником-фантастом Роном Хаббардом. За 20 років її було визнано релігійною організацією.

Влада Німеччини, Бельгії, Франції і Греції не одноразово звинувачувала сайєнтологів у маніпулюванні людьми з метою наживи.

У Німеччині була прийнята заява міністра внутрішніх справ про те, що сайєнтологія несумісна з німецькою конституцією.

Втім, не скрізь ставлення до вчення Рона Хаббарда є настільки неприязним. Так, в Іспанії суд скасував рішення міністерства юстиції країни від 2005 року, що виключає сайєнтологію зі списків офіційно визнаних релігій.
Реклама:

Головне сьогодні