Дівчинку з повадками тварин планують перевиховати

— 28 травня 2009, 12:10

Медики чітинського реабілітаційного центру "Надія", куди днями привезли 5-річну Наташу, яку буквально виховали домашні коти і собаки, заявляють, що не слід порівнювати її з Мауглі, повідомляє "Интерфакс-Сибирь".

"Наташа добре адаптувалася, вона ходить на двох ногах, прояви "собак і кішок" у неї - епізодичні", - розповідають співробітники центру.

За їхніми словами, дівчинка показує, як слід ставити каструлю на плиту і вмикати газ. Щоправда, наразі Наташа зовсім не розмовляє.

"Дитина обігрує в іграх те, що бачить. Скоріш за все, до такого стану її довели. Вона більше спілкувалася з тваринами, ніж з людьми", - пояснили співробітники соціальних служб.

Однак судові психіатрі вважають, що дівчинка, яка все своє життя провела у приміщенні, може адаптуватися до нормального соціального життя, й наздогнати відставання у своєму розвитку, пише ВВС.

"Дівчинка зможе адаптуватися і швидко наздогнати у розвитку своїх однолітків, адже подібний досвід у Росії є", - розповів психіатр-криміналіст Михайло Виноградов.

Діти, які виросли в оточенні тварин, переймають їхні повадки і не мають багатьох багато з навичок, котрі в нормальних умовах діти опановують у ранньому віці.

Тож нерідко, коли, виховані тваринами малюки повертаються до людського оточення, для них це стає тяжкою психологічною травмою.

[L]Однак психіатр Виноградов вважає, що таких дітей ще можна повернути до нормального соціального життя.

"Не можна дітей одразу поміщати у "повне оточення", вони мають пройти курс адаптації серед дітей з аналогічним розвитком (глухонімі, з психічними вадами)", - пояснив психіатр-криміналіст.

До речі, досі залишається не зрозумілим, чому Наташа, яка мешкала разом із батьком, бабусею та дідусем, виховувалася здебільшого домашніми тваринами.

Батько дівчинки, якого вдалося затримати правоохоронним органам Чіти, не дав чітких пояснень, чому в таких умовах жила його донька, пише Lenta. ru.

Чоловік лише стверджує, що взяв дитину на виховання на прохання матері дружини. Мати ж Наташі у свою чергу заявила, що батько вкрав у неї дитину.

Наразі, вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 156 Кримінального кодексу Росії (невиконання обов'язкові з виховання неповнолітніх) та позбавлення матері й батька батьківських прав.

Реклама:

Головне сьогодні