Фастфуд робить школярів тупішими

— 29 травня 2009, 17:21

Науковці з Університету Вандербільта в штаті Теннессі (США) довели, що діти, які вживають гамбургери, картоплю фрі та інші продукти швидкого харчування частіше трьох разів на тиждень, отримують нижчі оцінки у порівнянні зі своїми однолітками.

У дослідження американських вчених взяло учать більше 5500 дітей віком 10-11 років, які мали написати скільки разів на тиждень вони їли у фастфудах, повідомляє The Daily Mail.

Згідно з отриманими даними, виявилося, що трохи більше половини опитаних їдять таку нездорову їжу двічі чи тричі на тиждень.

Десять відсотків зловживають харчами з фастфуду від чотирьох до шести разів на тиждень, і два відсотка заявили, що вони їдять нездорові продукти чотири або більше разів на день.

Після отримання цієї інформації всім школярам-респондентам було запропоновано пройти тести з перевірки грамотності та математики.

Слід зазначити, що середній бал тестів з перевірки грамотність становить 141,52 бала, а з математики - 115,24 бала.

Однак американські вчені виявили, що школярі, які харчуються у фастфудах чотири-шість разів на тиждень мають на 6.96 пунктів нижче від середнього балу з тесту з грамотності. З математики їхні показники нижчі за середні на 6.55 балів.

А у тих учнів, які їдять нездорову їжу щодня середні показники з грамотності впали на 16.07 пунктів, а з математики - на 14.82 бали.

Найгірші показники у школярів, які мають звичку харчуватися у фастфудах тричі на день. Так, результати їхніх тестів з перевірки грамотності нижчі на 19.34 бали від середніх результатів.

Що ж стосується тестів з математики, то успішність знизилася на 18.48 балів.

"Якщо ви почнете годувати своїх дітей здоровою їжею, то вдосконалите всі їхні освітні процеси - увагу, навчання та поведінку", - запевнив Тем Фрай зі of Britain's National Obesity Forum.

Реклама:

Головне сьогодні