100 найвпливовіших людей світу: без Путіна, але з наркобароном та Обамами

Світовий щотижневик Time вже вшосте оприлюднює сотню найбільш значущих персонажів світу.

Цього ж року до одного з найбільш престижних рейтингів увійшли як очікувані кандидатури, такі як президент США Барак Обама і британський прем'єр-міністр Гордон Браун, так і люди, які знайомі далеко не всім. Зокрема, до списку потрапила виконавиця музики у стилі хіп-хоп МІА та мексиканський наркобарон Хоакін Гузман.

Однак, оприлюднений виданням рейтинг цікавий не лише своїм складом, а й тими, хто писав свої думки, щодо найвпливовіших осіб.

Виконавиця музики у стилі хіп-хоп МІА

Так, про прем'єр-міністра Великобританії написала письменниця і "мати" Гаррі Поттера Джоан Роулінг. Про сенатора Кеннеді взявся висловити свою думку ніхто інший, як Арнольд Шварценегер.

Про Мішель Обаму свій відгук залишила Опра Вінфрі, про дизайнерку Стеллу МакКартні - актриса Гвінет Пелтроу, а про Джорджа Клуні - соліст гурту U2 Боно.

Як і минулого року рейтинг поділено на п'ять тематичних категорій: "Лідери і революціонери" ,"Творці і титани", "Актори і представники шоу-бізнесу", "Герої і кумири", "Вчені та мислителі".

До того ж, слід додати, що творці рейтингу не надають його учасникам жодних порядкових номерів, тобто списки складені у довільному порядку.

Так, до політичної категорій "Лідери і революціонери" потрапили одразу декілька президентів різних країн: президент США Барак Обама, президент Франції Ніколя Саркозі, президент Індонезії Сусіло Бамбанга Юдхойоно.

Також до їхньої компанії потрапили прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун, голова МЗС Ізраїлю Авігдора Ліберман, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Іраку Нурі аль-Маліка, держсекретар США Гілларі Клінтон, мер Лондона Борис Джонсон та сенатор штату Массачусетс Едвард Кеннеді.

Про останнього своє есе написав губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценегер.

"Як я можу описати Дядька Тедді? Кожен знає його, як лева в сенаті, ліберальну ікону, воїна в менш сприятливому положенні, жорстокого пропагандиста медичних реформ, чемпіона соціальної справедливості тут і за кордоном, а тепер навіть Лицарем Британської імперії.

Але ще він є стержнем своєї родини: люблячий чоловік, батько, брат і дядько. Він людина великої волі і характеру", - так охарактеризував "Термінатор" сенатора Кеннеді.

Мексиканський наркобарон Хоакін Гусман
До речі, найдивнішим є те, що до цієї компанії потрапив , якого розшукує уряди Мексики та США. Тому ж, хто допоможе піймати Гусмана, влади обіцяють нагороду у 5 мільйонів доларів.

[L]Цього року до рейтингу найвпливовіших "Лідерів і революціонерів" не потрапили ані Далай Лама, ані прем'єр-міністр Росії Володимир Путін та нинішній президент Росії Дмитро Медведєв.

Єдиний росіянин, який опинився у списку сотні найвпливовіших людей за версією Time, став заступник голови правління компанії "Газпром" з питань експорту та Олександр Медведєв.

Посаду, яку займає 53-річний Медведєв, називають з'єднуючою ланкою Росії із зовнішнім світом.

Разом з росіянином у категорії у категорії "Творці і титани" представлені міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, мексиканський мільярдер Карлос Слім, засновник телекомпанії CNN Тед Тернер, актор Бред Пітт та дизайнерка і активна пропагандистка вегетаріанства Стелла МакКартні.

Крім того до списку потрапив і ув'язнений за шахрайство американець Бернард Медофф. Саме цей фінансист і колишній голова фондової біржі Nasdaq, створив найбільшу фінансову піраміду в США. Різними хитрощами Медофф зміг ошукати інвесторів більш ніж на 50 мільярдів доларів.

Компанію вищезгаданим особам склали засновники популярного інтернет-сервісу Twitter Біз Стоун та Еван Вільямс.

У своєму коментарі, щодо творців Twitter актор Ештон Катчер порівняв за значимістю винахід Стоуна та Вільямса з азбукою Морзе, телефоном, радіо, телебаченням та персональним комп'ютером.

Єдиний росіянин, який потрапив до рейтингу - заступник голови правління компанії "Газпром" з питань експорту Олександр Медведєв
У мистецькій категорії "Актори і представники шоу-бізнесу" опинилися актриси Кейт Вінслет та Пенелопа Крус, китайський піаніст Лан Лана, венесуельський диригент Густаво Дудамель та актор Зак Ефрон.

У цьому ж списку відмічено й телевізійне шоу The View, ведучими якого є комедійна актриса Вупі Голдберг та телезірка Барбара Волтерс.

Окрім цього не забули й про чудового актора Тома Хенкса, про якого акторка Мег Раян сказала наступне:

"Якщо мені коли-небудь довелося б застрягти у довгій черзі, я хотіла б застрягти там з Томом Хенксом. І буде неважливо, чого ми чекаємо, і як довго ми цього чекатимемо".

До писку "Герої і кумири" потрапили дружина лідера США Мішель Обама, яку Опра Вінфрі назвала "справді феноменальною жінкою". Та й сама Опра зайняла своє місце у цьому рейтингу.

Також у цій категорії опинився капітан американського судна "Меркс Алабама" Річард Філліпс, який декілька днів був заручником у сомалійських піратів.

Серед геоїв і пілот авіакомпанії US Airways Чеслі Салленбергер, якому вдалося у січні цього року після відмови двигунів посадити аеробус A-320 на воду річки Гудзон у Нью-Йорку. У той час на борту знаходилося 150 пасажирів.

Поряд зі справжніми героями до списку потрапили і губернатор Аляски Сара Пейлін, іспанський тенісист Рафаель Надаля та актор Джордж Клуні.

Красуня Пенелопа Крус також серед 100 найвпливовіших людей світу
У дійсно важливій категорії "Вчені та мислителі" цього року відмітили американського економіста Нуріеля Рубіні, який передбачив світову фінансову кризу, нобелевських лауреатів 2008-го року - японського фізика Йоітіро Намбу, який мешкає наразі у США, та американського економіста Пола Кругмана.

Так само у рейтингу найвпливовіших людей опинився і лауреат Нобелевської премії з фізики 1998-го року і спеціаліст у галузі джерел енергії, що відновлюються, Стівен Чу, який став міністром енергетики США.

Цікаво, що в одному ряду з ними видання Time поставило і головного спічрайтер Барака Обами - Джона Фавро.

Як і будь-який інший рейтинг, список 100 найвпливовіших людей світу за версією Time є суб'єктивним. Однак в будь-якому разі, завжди цікаво дізнатися - хто ж знаходиться на верхівці створеного засобами масової інформації світу.

Фото з The Daily Mail та liter.kz

Реклама:

Головне сьогодні