Вчені: знайдено ліки від раку шкіри

— 4 червня 2009, 12:00

Відповідно до попередніх результатів, оголошених фармацевтичними компаніями Roche і Plexxikon на щорічному з'їзді Американського товариства клінічної онкології, препарат ще знаходиться у стадії розробки.

Однак вчені вже вважають, що винайдені ліки, які мають назву PLX4032 (R7204), можуть забезпечити хворим більш тривале життя, пише ВВС.

Зокрема, препарат PLX4032 (R7204) знаходить і знищує ракові клітини, які несуть у собі мутацію типу BRAF, який присутній у 60% злоякісних меланом.

Злоякісна меланома - один з видів раку, який має здатність дуже швидко розповсюджуватися. Основана причина виникнення раку шкіри - сонячна радіація.

Однак нові ліки зможуть допомогти не лише зменшити кількість злоякісних пухлин, але й уповільнити розповсюдження раку.

Наразі всього лише 5% людей живуть більше двох років після виявлення метастаз. Та під час клінічного випробування препарату PLX4032 (R7204) вже у 16 пацієнтів було виявлено зменшення розповсюдження вражених раком клітин на 30%.

До того ж, у цих пацієнтів ракові клітини припинили розповсюджувати приблизно на півроку, а в більш ніж половини осіб пухлини стали помітно зменшуватися.

Представники копаній Roche и Plexxikon заявили, що планують провести широкомасштабне випробування препарату, щоб встановити, наскільки токсичним воно може бути й визначитися з оптимальними дозами.

Реклама:

Головне сьогодні