Європа незаконно експлуатує українських студентів – МВС

— 11 червня 2009, 11:14

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокімов, повідомляє "Німецька хвиля".

Студентів аграрних навчальних закладів під виглядом практики відправляють працювати до ЄС. За словами Євдокімова, це може відбуватись за домовленістю з керівництвом вищих шкіл.

У Департаменті МВС у боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, підтвердили, що є звернення від студентів з такими скаргами.

Заяви надходять з Херсонської, Миколаївської та Полтавської областей.

"У випадках, коли скаржаться, ситуація виглядає таким чином, що під виглядом практики за кордоном набирають групи і працюють на сезонних роботах", - повідомила радник міністра внутрішніх справ Катерина Левченко.

Левченко наголошує, на сьогодні в законодавстві України не передбачені сезонні роботи для студентів. Є лише практика за кордоном, процеси якої урегульовані законодавством та підзаконними актами. Нині створюють робочу групу із складу представників різних відомств, щоби підготувати внесення змін до законодавства про освіту.

"Українські студенти зацікавлені працювати за кордоном. Вони прагнуть і проходити там практику. Але не потрібно використовувати їх для збагачення", - додала радник міністра.

За законом, на практику можуть виїжджати студенти будь-якого курсу, окрім першого та останнього.

Реклама:

Головне сьогодні