Найкраще купатися на пляжах Греції та Кіпру

— 13 червня 2009, 09:53

Вода на пляжах Греції та Кіпру визнана найчистішою. Такий висновок напередодні сезону відпусток експерти Єврокомісії, інформує Німецька хвиля.

При цьому більшість морських пляжів, річок та озер у Європі отримали позитивну оцінку. 96 відсотків усіх морських пляжів та 92 відсотки купалень на річках та озерах відповідають стандартам гігієни.

Найчистішими, за результатами перевірки, виявилися водойми пляжів у Греції та на Кіпрі. Експерти Єврокомісії також залишилися задоволеними чистотою пляжів Середземного та Північного морів.

У Франції та Іспанії подекуди найвищі показники якості мають також пляжі атлантичного узбережжя. Балтійське море досить чисте в Литві та Естонії, а чорноморське узбережжя отримало позитивні оцінки в Румунії. Набагато гіршим є стан водойм, зокрема, в Ірландії та Польщі.

В Італії 300 морських пляжів та 250 купалень на річках та озерах були повністю закриті в минулому сезоні через погану якість води.

Хоча перевірка 21400 пляжів і водойм Європи відбулася ще в минулому сезоні, оприлюднений нині звіт є свідченням позитивної тенденції до покращення якості води.

Єврокомісар з питань захисту довкілля Ставрос Дімас висловив задоволення результатами дослідження: "Чисті водойми - суттєво важливі для здоров'я європейських громадян та довкілля". Втім, це не означає, що не потрібно вживати подальших заходів.

Реклама:

Головне сьогодні