Хлопчик з Хмельницького представить Україну на дитячому "Євробаченні". Відео

— 15 червня 2009, 13:16

У фіналі відбору, який проходив на території Міжнародного дитячого табору "Артек", переміг 11-річний Андранік Алексанян з Хмельницького з піснею "Три тополі, три сурми".

Ім'я переможця оголосила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка цього дня відвідала кримський дитячий табір, повідомляє "Телекритика" з посиланням на прес-службу Національної телекомпанії України.

Окрім права представляти країну цього року на дитячому "Євробаченні", яке пройде 21-го листопада в Україні, Андранік одержав у подарунок ще й ноутбук.

Слід зазначити, що Андраніка називають українським Робертіно Лоретті. Взагалі ж хлопчик хворіє на ахондродисплазію - вроджений дефект росту костей, тому останні роки він зовсім перестав рости.

Всього ж у фінальному концерті, який транслювався у прямому ефірі, взяло участю 15 виконавців: гурт "Каприз" з піснею "Super sona", Лі Нгуєн з композицією "Мелодія", Катерина Куріцина з піснею "Я і ти", Марина Лозинська з композицією "Літак", з піснею "Пісня Сріберної землі", Ліза Малаєва "Літня Самба".

Також свої сили спробували Даніела "Пісня Сріберної землі", Валентинка Данилюк "Малесеньке кохання", Карина Мазурик "Диско леді", Владислав Каращук "Планета дитинства", Валерія та Анастасія Грошко "Цікавий світ", Катерина Панченко "Я запитаю", Олександр Черненко "Казка", Ганна Кудряшова "Місяць" та Дмитро Бородін "Зірка".

Голосування, як і під час дорослого "Євробачення", було змішаним - 50% вирішували голоси глядачів, 50% - журі.

До речі, в інтерактивному голосуванні Андранік Алексанян посів лише друге місце із 1097 балами, поступившись Олександрові Черненку (1262 бали).

Проте професійне журі віддало перевагу саме Алексаняну. На третьому ж місці з 954 балами опинилася Ліза Малаєва.

До складу журі національного відбору входили міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, міністр культури та туризму Василь Вовкун, народний артист України, професор, академік Академії мистецтв України, ректор Київської дитячої академії мистецтв Михайло Чембержі, народний артист України.

Також рішення щодо цьогорічного представника на дитячому "Євробаченні" приймали композитор Олександр Злотник; генеральний директор "Артеку" Борис Новожилов, співаки Марина Модіна та Василь Лазарович.

Головою журі був президент Національної телекомпанії України, народний артист України Василь Ілащук.

Дитяче "Євробачення" - аналог дорослого конкурсу - проходить з 2003 року. До конкурсу допускається по одному представнику з кожної країни - члена Європейської мовної спілки. В конкурсі можуть брати участь діти у віці 10-15 років.

Україна бере участь у конкурсі з 2006 року. Представники України двічі займали 9-е місце у конкурсі, у 2008 році - 2-е.

Реклама:

Головне сьогодні