Перший водневий автомобіль для міста. ФОТО

— 17 червня 2009, 17:52

Цього разу екологічне авто, яке не продукує шкідливих викидів у атмосферу, представили британські дослідники.

Впродовж трьох років наковці з компаній Riversimple і Horizon Fuel Cell Technologies разом з Оксфордським та Кренфілдським університетами розробляли водневий автомобіль, який міг би їздити вулицями європейського міста.

Гроші на розробку новинки надходили від урядових гранів та від Себастьяна Піха - правнука Фердинанда Порше.

Новостворене авто має назву Riversimple Urban Car. Воно здатне проїхати 384 кілометри без перезаправки. Запустити масове виробництво авто можна буде вже у 2013 році

[L]Тепер конструкторам авто потрібно зібрати гроші для створення 10 таких водневих машин і випробувати їх на вулицях Великобританії.

ВІДЕО ДНЯ

Автомобілі скоріше за все будуть здавати в оренду, а не продавати. А орендарі матимуть технічну підтримку та будуть забезпечені пальним.

Тривалість експлуатації авто - близько 20 років. Вартість оренди - 200 британських фунтів стерлінгів (приблизно стільки ж коштує в країні оренда Volkswagen Polo чи Ford Fiesta, але у вартість Riversimple Urban Car входить також пальне).

Новинка оснащена електромотором. Для нього енергія виробляється в процесі хімічної реакції між воднем і киснем. За даними виробника, максимальна швидкість машини - 80 км на годину.

До швидкості 48 км на годину авто розганяється за 5,5 секунд.

За матеріалами The Daily Mail, усі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні