Складено портрет українського блогера

— 17 червня 2009, 18:02

За даними пошуковика Яндекс станом на червень 2009 року українські користувачі Інтернету ведуть більше ніж 420 тисяч блогів і близько 20 тисяч спільнот.

Це на 70% більше, ніж півроку тому, і у 3,5 рази більше, ніж півтора роки тому.

До речі, доля активних блогів (тих, які містять у собі не менше п'яти записів і оновлювалися хоча б раз за останні три місяці) складає 15%, а доля активних спільнот - 13%.

Середньостатистичний український блогер - це дівчина 22 років з Києва. У неї 19 друзів (серед них 9 взаємних) і вона бере участь у 13 спільнотах. А щоденник такого блогера ведеться десь рік і три місяці й на нього підписалися 21 блогер.

Згідно дослідженням, більше третини блогерів - молоді люди віком від 15 до 29 років. При чому середньостатистичній дівчини-блогерші десь 20 років, а хлопцеві - 24.

До речі, проглядається така тенденція - чим старший блогер, тим більша вірогідність, що він чоловічої статі.

Щодня українські блогери пишуть близило 20 тисяч постів і близько 60 тисяч коментарів. Загалом же середньостатистичний особистий щоденний оновлюється раз у 22 дні, а якщо враховувати лише активні блоги - раз у 3-4 дні.

Більше 80% українських віртуальних щоденників розміщенні на зарубіжних блогостингах, близько 15% - на українських. Близько 2% української блогосфери складають автономні блоги.

Що ж до географії блогів, то 72% віртуальних щоденників та 95% спільнот зареєстровані у вісьмох містах України: Києві, Одесі, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Сімферополі, Львові та Запоріжжі.

При чому за останні півроку вісімка лідерів змінилася всього на одну позицію: замість Луганську до неї тепер входить Сімферополь.

До речі, за загальною кількістю блогів Сімферополь обігнав не лише Луганськ, але й Запоріжжя та Львів. Однак у Києві стільки ж блогів і спільнот, скільки в інших містах вісімки разом узятих.

Також за даними дослідження, за кількістю російськомовних віртуальних щоденників Київ посідає третє місце, поступаючись лише Москві та Санкт-Петербургу.

Реклама:

Головне сьогодні