Найдорожчі для туристів міста світу

В основі розрахунків лежать витрати туристів у 270 містах світу та сума, яку витрачають іноземці під час відрядження.

Також був досліджений споживчий кошик у кожному з цих міст, де фахівці консалтингової компанії вирахували ціни на 125 видів основних послуг і товарів, врахували прожитковий мінімум, що для працездатного населення України складає 669 гривень. На основі усіх цих зведених даних ECA International і склала рейтинг дорогих міст для туристів.

Цього року одними з найважливіших факторів, які вплинули на розташування міст у рейтингу, стали інфляція, знецінювання національних (у першу чергу в Європі) валют і падіння цін на нафту, додає газета "Сегодня".

У країнах СНД на першому місці за рівнем дороговизни опинилася столиця Азербайджана Баку. Хоча у загальному списку місто лише двадцяте.

Українська столиця лише на 196-ому місці, хоча минулого року Київ був на 84-ому місці.

При цьому, на думку укладачів рейтингу, у нас дешевше, ніж у польській столиці (Варшава на 193-му місці), дешевше, ніж в узбецькому Ташкенті (189-е місце), але дорожче, ніж у Лусаке (Зімбабве, на 197-му) і в Каїрі (Єгипет, 199-те).

Москва у рейтингу ECA International - 23-а. Столиця Росії опустилась у цьому році одразу на 17 позицій: два роки тому Москва була на третьому місці, а в минулому році - на шостому.

У найдорожчому місті світу - Луанді - оренда звичайної двокімнатної квартири в пристойному кварталі, з водою й електрикою, нині обходиться приїжджому в $15 000 за місяць, літр якісного молока може коштувати до $3, а привезений з Європи сир - $15 за 200 грамів.

Вартість середнього обіду в кафе - більше $100. Такі ціни підтримує попит, який не знижується, оскільки в країні чимало фахівців іноземних компаній, що ведуть тут видобуток алмазів і нафти. Доходи ж більшості населення на місяць - $60.

Також на вершині списку - японські міста. Токіо займає друге місце в рейтингу, а Нагоя, Йокогама і Кобе - 3-е, 4-е і 5-е відповідно. Тут номера в тризіркових готелях іноді становлять $210 за ніч, а проїзд у метро в залежності від відстані може обійтися від $1,5 доларів до $10.

Найдорожчі для туристів міста світу (дані ECA International)

Місце у рейтингу

Місто (країна)

1

Луанда (Ангола)

2

Токіо (Японія)

3

Нагоя (Японія)

4

Йокогама (Японія)

5

Кобе (Японія)

6

Копенгаген (Данія)

7

Осло (Норвегія)

8

Женева (Швейцарія)

9

Цюрих (Швейцарія)

10

Базель (Швейцарія)

12

Берн (Швейцарія)

14

Хельсінкі (Фінляндія)

15

Париж (Франція)

17

Манхеттен, Нью-Йорк, США

20

Баку (Азербайджан)

21

Берлін (Німеччина)

22

Відень (Австрія)

23

Москва (Росія)

24

Тель-Авів (Ізраїль)

26

Пекін (Китай)

37

Рим (Італія)

39

Люксембург (Люксембург)

41

Мілан (Італія)

48

Афіни (Греція)

50

Барселона (Іспанія)

196

Київ (Україна)

200

Мінськ (Білорусія)

За матеріалами ECA International та газети Сегодня

Реклама:

Головне сьогодні