Кожні три секунди голод вбиває людину

— 23 червня 2009, 10:15

Жертвами голодної смерті стають не лише жителі бідних країн, але й розвинутих держав, повідомляє Inopressa з посиланням на La Stampa.

Загалом же у світі від голоду страждає більше мільярда осіб - на 100 мільйонів більше у порівнянні з минулим роком.

Такі дані були оприлюднені продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (Food and Agriculture Organization, FAO).

Звичайно, цифри надані FAO підтверджують відому тенденцію. Однак через економічну кризу, скорочення допомоги на розвиток та спекулятивні ціни на зернові ці статистичні дані перевищують навіть попередні прогнози.

"Проблема голоду у світі є проблемою виключно політичною, світові лідери мають ставити цю проблему першою у порядку денному тих питань, які вони обговорюють", - заявив генеральний секретар FAO Жак Діуф.

І хоча голод торкається й жителів розвинутих країн (наразі у таких нараховується 15 мільйонів голодних, що на 15,4% більше ніж минулого року), та найбільше від недостачі їжі страждають в Африці та Азії.

Так, ближче до заходу від Сахари недоїдають 265 мільйонів осіб, в Азії - 642 мільйони, а на Близькому Сході - 42 мільйони голодуючих.

До неблагополучних районів також відносять Латинську Америку та Кариби з 53 мільйонами осіб, які щодня не доїдають.

Реклама:

Головне сьогодні