Китайці знайшли вакцину від "свинячого грипу"

— 23 червня 2009, 11:07

У Китаї медики винайшли вакцину проти "свинячого грипу" та вже приготували близько 90 тисяч доз препарату, повідомляє "Ліга".

Наразі вакцина має пройти клінічні випробування, які триватимуть від 40 до 50 днів.

У результаті позитивних результатів препарат проти вірусу A/H1N1 вже у вересні може потрапити до лікарень.

А вже до жовтня цього року медики сподіваються усім представникам груп ризику зробити щеплення.

До речі, Китай розпочав розробляти вакцину проти нового грипу на початку червня. Виготовленням препарату замаються 11 фармацевтичних підприємств країни. Планується, що щороку випускатиметься до 360 мільйонів доз.

Всього ж на боротьбу з розповсюдженням інфекції китайська влада виділила близько 725 мільйонів доларів.

Світова організація охорони здоров'я підтвердила 22 червня більш як 52 тисячі 160 випадків захворювання людей на грип A/H1N1, 231 хворий помер. Інфіковані вірусом є у 100 країнах світу.

Поки Китай виготовляє рятувальний препарат, у Росії шукають паралелі між грипом та продуктами харчування.

Так, дослідники з міністерства охорони здоров'я Росії заявляють про прямий зв'язок між розповсюдженням вірусу A/H1N1 та картопляними чіпсами, які продаються у ресторанах швидкого харчування

[L]Російські вчені впевнені, що генетично модифікована картопля, яку застосовують для виготовлення чіпсів, є розповсюджувачем "свинячого грипу", пише "Взгляд".

На думку науковців, генетичні зміни одного з ферментів картоплі призводять до виникнення дублікату вірусу A/H1N1.

Відкриття росіян дозволяє пояснити той факт, що серед хворих на "свинячий грип" більше підлітків та дітей. Адже саме юні жителі планети найбільше харчуються у фаст-фудах.

Крім цього, пояснюється географія розповсюдження вірусу: США, Австралія, Канада, Британія та Чілі - країни-споживачі генетично-модифікованої картоплі.

Реклама:

Головне сьогодні