В одеському ставку з'явились крокодили

— 24 червня 2009, 11:50

Дізнавшись про екзотичних мешканців водоймища, туди негайно відправилися рятувальники міського Управління з надзвичайних ситуацій. Незабаром водолази підтвердили: у ставку, на північно-західній околиці міста, дійсно завелися рептилії, повідомляє УНІАН.

Як повідомив заступник начальника міськуправління з надзвичайних ситуацій Віктор Олейник, "у водоймище кимсь з любителів екзотичної живності й насправді випущено дві рептилії. Один із крокодилів завдовжки близько 3 метрів, другий трохи менший - приблизно півтори метри. З урахуванням реальної небезпеки для життя рибалок біля водоймища встановлено табличку, що сповіщає про крокодилів, які мешкають тут, а також виставлено пост міліції".

Тим часом, рятувальники МНС продовжують спроби упіймати небезпечних рептилій.

Нагадаємо, наприкінці травня 2007 року нільський крокодил Годзілла втік від своїх господарів і пірнув у води Азовського моря. Коли співробітник цирку приніс його на маріупольський пляж на втіху відпочиваючим, тварині вдалося вивернутися і попливти.

Поплававши в Азовському морі, він влаштувався в районі теплоцентралі Маріупольського металургійного комбінату.

Хоча тварина й не нападала на людей, співробітники МНС України наполегливо намагалися його зловити.

28-го листопада Годзіллу зловили робітники з металургійного комбінату, коли він перебував у стані сплячки. Йому зав'язали лапи й пащу скотчем і доставили в Донецьк.

Спочатку співробітники МНС стверджували, що рептилія почувається добре. Її розв'язали й помістили у бак із теплою водою.

30 листопада крокодил Годзілла помер.

У квітні 2008 року у Маріуполі на Приморському бульварі було встановлено пам'ятник крокодилу Годзіллі, який так наполегливо намагався впіймати колишній головний МНСник країни Нестор Шуфрич.

Пам'ятник крокодилу Годзіллі. Фото з сайту міста Маріуполя

Пам'ятник встановили навпроти одного з кафе міста за ініціативою засновників цього закладу. А на табличці перед пам'ятником написано: "Годзіку маріупольському".
Реклама:

Головне сьогодні