9-річного одеського крокодила впіймали. ФОТО

— 25 червня 2009, 11:12

У середу рептилія втекла від свого господара-фотографа, який раніше використовував крокодила для заробітків.

172-сантиметрова самка Кеша, з якою регулярно фотографувались перехожі на вулицях Одеси, пірнула у водойму поблизу ВАТ "Лукойл-Одеський нафтопереробний завод".

Кеша важить 25 кг. Фото viknaodessa.od.ua
Спочатку Кешу помітив рибалка. Купатися і ловити рибу в ставку тимчасово заборонили, а для того, щоб упіймати полохливого крокодила, активізували усі сили місцевого МНС, комунальних служб і навіть артистів цирку.

"Напередодні фахівці розставили у водоймі сіті майже на 200 метрів - під ранок кайман, який виявився самкою завдовжки 172 сантиметр, був спійманий. Крокодил потрапив у сіті, відчувши запах великої кількості риби, що потрапила в сіті", - повідомив заступник начальника Управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради Віктор Олійник, який керував групою рятувальників.

Місцеві жителі кажуть, що крокодил вже не вперше тікає від свого господаря.

"Крокодил в принципі домашній, виріс будинку, тікав кілька разів, його ловили, він не є небезпечним для людей, домашній, харчується тільки дрібними птахами, рибою", - розповів журналістам місцевий житель Віталій Прус.

[L]Подальшу долю самки Кеші тепер має визначити влада міста. Віктор Олійник вважає, що кращим помешканням каймана є тераріум Одеського комунального зоопарку, де живуть її родичі.

Нагадаємо, це не перший випадок "крокодилячих втеч" в Україні.

Наприкінці травня 2007 року нільський крокодил Годзілла втік від своїх господарів і пірнув у води Азовського моря. Коли співробітник цирку приніс його на маріупольський пляж на втіху відпочиваючим, тварині вдалося вивернутися і попливти.

Поплававши в Азовському морі, він влаштувався в районі теплоцентралі Маріупольського металургійного комбінату.

Хоча тварина й не нападала на людей, співробітники МНС України наполегливо намагалися його зловити.

28-го листопада Годзіллу зловили робітники з металургійного комбінату, коли він перебував у стані сплячки. Йому зав'язали лапи й пащу скотчем і доставили в Донецьк.

Спочатку співробітники МНС стверджували, що рептилія почувається добре. Її розв'язали й помістили у бак із теплою водою.

30 листопада крокодил Годзілла помер.

За матеріалами УНІАН та телеканалу "Інтер", Фото УНІАН

Реклама:

Головне сьогодні