Лише в Києві за знущання над дітьми можуть сісти за грати 17 горе-батьків

— 25 червня 2009, 12:19

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

В середині травня міліція знайшла маленьку дівчинку на вулиці, де та перебувала без нагляду дорослих. Дитину доправили до притулку для неповнолітніх. Худорлява дівчинка була в численних синцях та подряпинах.

Психологові вона розповіла, що мати часто б'є її, а до їхнього дому регулярно приходять чоловіки, які так само піднімають на дитину руку. На руках дівчинки були сліди від внутрішньовенних уколів. Дитина сказала, що уколи мати їй робить часто.

Поведінка маленької жертви материнської недбалості є не зовсім адекватною: дитина повторює рухи котів та дряпається. Її інтелектуальний та фізичний розвиток не відповідає вікові, дівчинка погано вимовляє слова, не вміє рахувати, нечітко відрізняє кольори. С

оціальні працівники та психолог не могли вмовити п'ятирічну дитину розстатися із соскою.

В результаті прокурорської перевірки було виявлено, що мати дівчинки вела аморальний спосіб життя, дитину тримала в антисанітарії та анітрохи не піклувалася про її стан здоров'я, фізичний та інтелектуальний розвиток.

Кримінальну справу проти громадянки М. було порушено за ст. 166 КК України - "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною". Максимальне покарання, передбачене цією статтею, - позбавлення волі строком на п'ять років.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, лише з початку року органами прокуратури столиці порушено 17 кримінальних справ стосовно таких горе-батьків.

Реклама:

Головне сьогодні