Тест

Вулицями Львова бігали голі люди. Фото

Подивитися на обіцяні голі тіла прийшло стільки людей, що ніде було яблуку впасти, повідомляє "ЗІК".

"Голий забіг" проходив вже другий рік поспіль. Акція була запланована на 21.30, проте хлопцям, аби роздягтися, виявились потрібними більше півгодини. Весь натовп в цей час чекав, і людей не злякав навіть дощ.

І ось 13 хлопців і одна дівчина вибігають з кнайпи, де їх чекають вже об'єктиви фото- та відеокамер майже всіх львівських ЗМІ та корпунктів українських каналів. Утім публіка залишилася трохи розчарованою, адже "Голий забіг" виявився швидше "напівголим", бо всі сороміцькі місця учасники прикрили листками А4.

Як пояснив учасник акції Михайло, перед самим забігом їх попередили правоохоронці, що, якби вони бігли голими, це вважалося порнографією, порушенням адміністративного порядку і несло б за собою адміністративну відповідальність.

Тому, хлопці й не наважились оголитися повністю. Та і це їм не надто допомогло уникнути відповідальності, бо, не пробігши й кілька метрів, одного з учасників забігу затримав правоохоронець в цивільному, потім затримали ще двох учасників.

Як зазначають очевидці, правоохоронці забрали тих хлопців, яким натовп зірвав пов'язку з сороміцького місця. Частину затриманих доправили у Галицький райвідділ на вул. Мартовича, одного - у дільничний пункт міліції на вул. Федорова.
Глядачі стверджували, що правоохоронці не зовсім коректно повелися з хлопцями, навіть застосовували силу, в той час під дільничним пунктом натовп викрикував "Голим свободу!"

У коментарі журналістам начальник Галицького РВ Олександр Невський зазначив, що учасників затримали лише для встановлення особи і одразу ж відпустять.

"В цій ситуації дасть свою оцінку прокуратура району. Наразі ми збираємо матеріали, встановлюємо особи учасників, а правову оцінку вже дасть прокурор, і тоді буде прийняте остаточне рішення. Зараз нікого затримувати ми не будемо, а лише встановимо особи, допитаємо з приводу цієї події", - наголосив Невський. Він не підтвердив інформацію про те, що затриманих били, сказавши, що проблем з цим немає.

Учасники забігу переконували, що правоохоронці не мали права їх затримувати, бо ті не порушували закон, а реакція міліції була не зовсім адекватною на таку веселу подію.

Як розповів учасник "Голого забігу" Остап, їх метою було звернути увагу на проблемні речі в суспільстві.

Кожен з хлопців переслідував свою мету, одним з гаслом забігу було "Криза закінчилася, а ми далі голі".

Усі фото ЗІК