Джолі посунула Опру Вінфрі й стала найвпливовішою зіркою світу

Журнал Forbes, який відомий своїми різноманітними рейтингами, цього разу опублікував список найвпливовіших знаменитостей.

Цей щорічний рейтинг складається з урахуванням одразу декількох критеріїв: сума доходів за останній рік (в період з червня 2008 по червень 2009 рік) та кількість згадувань персони на сторінках видань, на телебаченні та у мережі Інтернет.

Сенсацією цього року стало те, що 100 найвпливовіших зірок вперше очолила голлівудська кіноакторка Анджеліна Джолі. Таким чином багатодітна матуся потіснила лідерку останніх двох років телеведучу Опру Вінфрі.

Джолі посіла перше місце завдяки чисельним зйомкам у кіно та постійним згадкам свого імені у ЗМІ. Окрім цього, цікавість до персони Анджеліни зросла після того, як вона народила близнюків.

Однак слід зазначити, що Анджеліна лідирує у рейтингу за сумою основних параметрів, при цьому не будучи першою у жодній категорії оцінювання.

Так, наприклад за минулі 12 місяців акторка заробила лише 27 мільйонів, і, відповідно, в рейтингу доходів замає лише 60 позицію.

При цьому, "срібна призерка" цьогорічного рейтингу Опра Вінфрі змогла заробити цілих 257 мільйонів - найбільше за всіх знаменитостей світу.

Власниця ток-шоу два роки поспіль утримувала за собою титул найвпливовішої знаменитості планети. Однак цього року змушена була поступитися Джолі.

Погіршення позиції темношкірої телеведучої пов'язують з тим, що рейтинг її шоу почав падати.

На третьому місці за версією Forbes опинилася поп-діва Мадонна. Цього року вона змогла заробити на своєму імені та виступах 110 мільйонів доларів. А її ім'я частенько з'являлося у ЗМІ через гучне розлучення з чоловіком Гаєм Річі.

Ще однією несподіванкою рейтингу знаменитостей 2009-го року стало те, що до нього потрапив чільний президент США Барак Обама. До цього жоден президент не був відзначений у сотні найвпливовіших зірок.

Щоправда, Обама зміг посісти лише 49-те місце. Хоча він є безперечним лідером за таким критерієм, як кількість згадувань в Інтернеті, на телебаченні та друкованих виданнях.

Але дохід голови Америки у розмірі 2 мільйонів виглядає доволі скромно на тлі інших зірок.

Загалом же до двадцятки найвпливовіших знаменитостей потрапили:

4 місце - співачка Бейонсе на рахунку якої заробіток у 87 мільйонів доларів ,

5 місце - спортсмен Тайгер Вудз, 110 мільйонів,

6 місце - рок-співак Брюс Спрингстін, 70 мільйонів,

7 місце - продюсер та кінорежисер Стівен Спілберг, 150 мільйонів,

8 місце - актриса Дженніфер Аністон, 25 мільйонів,

9 місце - актор Бред Пітт, 28 мільйонів,

Впливова пара
10 місце - баскетболіст Кобі Брайант, 45 мільйонів,

11 місце - актор Віл Сміт, 45 мільйонів,

12 місце - доктор Філ Макгроу, 80 мільйонів,

13 місце - співачка Брітні Спірз, 35 мільйонів,

14 місце - телеведучий Дівід Леттерман, 45 мільйонів,

15 місце - британський рок-гурт Сoldplay, 75 мільйонів,

16 місце - актор Адам Сендлер, 55 мільйонів,

17 місце - актор Харрісон Форд, 65 мільйонів,

18 місце - баскетболіст Майкл Джордан, 45 мільйонів,

19 місце - баскетболіст ЛеБрон Джеймс, 40 мільйонів,

20 місце - актор Том Круз, 20 мільйонів.

У рейтингу найвпливовіших знаменитостей немає жодного українця. Однак до 100 найкращих потрапила одна росіянка - тенісистка Марія Шарапова. Дівчина заробила за рік 22 мільйонів доларів та зайняла 76 місце.

До речі, з минулорічного списку зникло 37 знаменитостей, звільнивши місце новим зіркам. Так, цього року до рейтингу не змогли потрапити "матуся" Гаррі Поттера - письменниця Джоан Роулінг та відомий "пірат" та красунчик-кіноактор Джонні Депп.

Реклама:

Головне сьогодні