Діти з "Перлини Карпат" отруїлись салатом і маслом
Про це заявив головлікар Закарпатської санепідемстанції Віра Чиж, пише газета "Сегодня".
За її словами, збудники стафілокока та сальмонели фахівці СЕС знайшли у змивах холодильників для збереження риби та м'яса, на дошках для різання, в маслі "Селянське" та салаті зі свіжих овочів.
[L]
Саме ці продукти давали дітям і дорослим у санаторії на обід 4 липня перед від'їздом, зазначила Чиж.
Крім того, збудників сальмонели знайшли у двох співробітників харчоблоку, у тому числі в офіціанта, а різновид стафілокока виявлено у кухаря. Розслідування продовжується.
Зі свого боку міністр охорони здоров'я Василь Князевич заявив, що в масовому отруєнні дітей винуваті працівники санаторію, і його повинні закрити.
Як відомо, 4 липня 65 дітей, що поверталися з відпочинку в санаторії "Перлина Карпат", були зняті з потяга "Ужгород-Київ" та госпіталізовані з ознаками важкого харчового отруєння.